Tim Kamp Tim Kamp
18/04/2024 15:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2024 14:18

Bitcoin wordt meer waard dan goud, zegt cryptobull Pompliano

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin wordt meer waard dan goud, zegt cryptobull Pompliano

Foto: allstars/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is de grootste crypto van de markt. De munt wordt vaak vergeleken met de goud. Bitcoin wordt vaak het ‘digitale goud’ genoemd vanwege de belangrijke overeenkomsten. Recentelijk heeft de bekende bitcoin-bull Anthony Pompliano een voorspelling gedaan die daarop aansluit. Hij beweert dat bitcoin uiteindelijk groter zal zijn dan goud en een leidende rol zal spelen in het economisch herstel na recente turbulenties op de markt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin is de digitale toekomst en wordt meer waard dan goud

Pompliano, oprichter van Pomp Investments, heeft een aanzienlijke reputatie opgebouwd in de wereld van crypto vanwege zijn optimistische kijk op Bitcoin. Nu is hij recentelijk in de schijnwerpers gekomen in een item van Fox Business. Hij zegt dat de sterke geldprincipes van bitcoin ervoor zullen zorgen dat het meer waard wordt dan goud. Volgens hem is een “digitale versie van een product altijd groter en waardevoller dan de fysieke versie ervan”. Dit heeft mede te maken met aanstaande bitcoin halving, die naar alle waarschijnlijkheid vrijdag op zaterdagnacht plaats zal vinden.

De Bitcoin halving is een ingebouwd mechanisme dat ongeveer elke vier jaar plaatsvindt. Daarbij wordt de beloning voor het minen van nieuwe transactieblokken gehalveerd. Dit betekent dat de hoeveelheid nieuwe bitcoin die elke tien minuten worden gecreëerd, wordt verminderd. Deze halvering zorgt voor schaarste en kan een positieve impact hebben op de prijs van bitcoin omdat het nieuw gecreëerde aanbod afneemt terwijl de vraag groeit. Historisch gezien heeft dit evenement geleid tot prijsstijgingen omdat het de inflatie vermindert en de waarde van bitcoin versterkt.

In de afgelopen dagen en weken heeft de prijs van bitcoin een stevige correctie gezien. Nu veel mensen lichtelijk in paniek zijn, stelt Pompliano dat dit onnodig is.

“We zijn vier jaar verder sinds de laatste halvering. Destijds was het achtduizend dollar. Vandaag is het $64.000. Noem een ander activa dat zo goed heeft gepresteerd over een vierjarige cyclus.”

Advertentie

Bitcoin is de leider in economisch herstel

Verder benadrukt Pompliano de unieke eigenschappen van Bitcoin, zoals de vaste voorraad en het gedecentraliseerde karakter. Die redenen zorgen ervoor dat de munt een aantrekkelijke investering is in een wereld van toenemende inflatie en monetaire verruiming.

Men moet zich daarom niet zo druk maken, suggereert de Bitcoin-voorstander. Zo is bitcoin niet de enige activa die daalde als gevolg van de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten. Edelmetalen als goud, zilver en platinum daalde mee. Ook de aandelenmarkt kende een significante correctie. Volgens Pompliano doet men altijd hun investeringen van de hand in het geval van politieke onzekerheid.

Pompliano gelooft dat wanneer de rust in de wereld is wedergekeerd, dat het herstel van bitcoin vrij snel zal volgen. Hierin zal de cryptomunt een belangrijke rol spelen.

“Wat er zal gebeuren, is dat op de weg omhoog, Bitcoin de leider zal zijn in het herstel, en mijn vermoeden is dat het net zo goed zal blijven presteren als het de afgelopen vier jaar heeft gedaan, voor de komende vier jaar.”

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie