Timo Bult Timo Bult
08/06/2021 16:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2021 16:06

Bitcoin zakt door volgende support, altcoins vangen harde klappen met ethereum en co diep in het rood

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt door volgende support, altcoins vangen harde klappen met ethereum en co diep in het rood

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) vond vanochtend nog even steun bij $32.000 met een kleine stuiter omhoog tot gevolg. In de loop van de dag wisten de bears de koers echter alsnog verder naar beneden te drukken en begaf ook de $32.000 het. Hier versnelde de koers opnieuw even met daarbij een piek in het handelsvolume. Kortom, het negatieve sentiment van de afgelopen weken is nog altijd duidelijk aanwezig.

Bitcoin (BTC) zakt op volume door $32.000

Sinds 19 handelde bitcoin in een symmetrisch driehoekspatroon, een consolidatiepatroon dat voortvloeit uit een evenwicht op de markt tussen kopers en verkopers. Dit patroon kan worden herkend aan de steeds iets lagere highs maar hogere lows die de koers vormt. Vaak is te zien dat de koers uiteindelijk een kant kiest, wat meestal gepaard gaat met een toename in volatiliteit.

Bitcoin koos gisteravond na weken van saaie koersbewegingen uiteindelijk een kant. BTC brak aan de onderzijde van het patroon uit bij $35.000 en versnelde vervolgens flink. Vanochtend werd even steun gevonden bij $32.000 maar ook deze support heeft het zojuist begeven. Op het moment ligt het diepste punt van deze daling op $31.013 op crypto exchange Coinbase, maar verdere dalingen zijn gezien de huidige situatie niet uitgesloten.

Wel zien we dat bij $31.000 weer wat koopvolume ontstaan. De belangrijkste steunzone voor nu ligt echter bij $30.000, de low van de correctie op 19 mei. Zijn er dan helemaal geen positieve signalen? Mocht bitcoin boven de zone van $31.000 stand weten te houden dan zien we op de dagelijkse grafiek een hele kleine bullish divergence. De Relative Strength Index (RSI) zit op deze tijdsframe in een opwaartse trend en lijkt ook nu weer een iets hogere low te vormen terwijl de bitcoin prijs dus wel een iets lagere low neerzet. Hoe dan ook blijft het afwachten hoe dit zich de komende uren zal gaan ontwikkelen.

Altcoins kleuren donkerrood

De altcoins lijken op dit moment nog iets hardere klappen te krijgen. Ethereum (ETH) daalt 14,4% in waarde, Binance coin (BNB) 16,4% en cardano (ADA) 15%. De grootste daler van de top 10 cryptocurrencies is uniswap (UNI) met bijna 20%. Op de cryptomarkt is op dit moment geen enkele stijger te vinden.

Dat het de altcoins zijn die op dit moment de grootste klappen krijgen is onder andere te zien aan de bitcoin dominantie. Die neemt namelijk weer iets toe met 0,4% naar 41,2%. De totale marktkapitalisatie staat op $1,44 biljoen, een daling van ruim $200 miljard ten opzichte van 24 uur geleden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie