Kevin Schijven Kevin Schijven
07/11/2022 08:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2022 08:29

Bitcoin zakt in aanloop naar CPI, funding rates ’t hoogst in 6 maanden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Slecht nieuws voor bitcoin: koers kan zakken naar $7.000

Foto: CKA/Shutterstock

Bitcoin (BTC) bleef afgelopen week rustiger dan verwacht na FOMC op woensdag. De koers maakte een kleine dip, maar hield vooral opvallend sterk stand in vergelijking met andere markten.

Vrijdagnacht maakte bitcoin plotseling een flinke sprong en tikte bijna $21.500 na een stijging van 6,5%. Afgelopen nacht begon bitcoin echter weer te dalen en komt op het moment van schrijven al op $20.660 uit op Binance en €20.750 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2,5% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 24%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $398 miljard en de dominantie op 39%. De Fear & Greed Index komt uit op 33 (Fear).

Nieuw dieptepunt voor bitcoin ETF’s na dramatische week
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Amerikaanse CPI & midterm elections deze week

Na FOMC volgt deze week alweer de publicatie van de volgende Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). Bitcoin reageerde dit jaar al meerdere malen vrij heftig op deze CPI. De verwachting is dat de inflatie in de VS op 8,1% uitkomt, iets lager dan vorige maand, maar alsnog hoog. Mocht dit sterk afwijken, dan kunnen de markten ook sterk reageren.

Daarnaast hebben we deze week de zogeheten midterm elections, of tussentijdse verkiezingen, in de VS. Ook dat kan van invloed zijn op de financiële markten. De S&P 500 presteert historisch zelfs het sterkst in deze periode, meldt Barchart.

Advertentie

Ontknoping FTX drama

Ondertussen speelt een nieuw drama zich af in de crypto-wereld omtrent FTX. Alhoewel veel mensen het als fear, uncertainty & doubt (FUD) bestempelen, heeft het wel al geleid tot een enorme liquidatie van FTT op Binance. Later vandaag volgt hierover meer op Crypto Insiders.

Viral meme bordje “buy bitcoin” wordt geveild deze maand
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin funding rates hoogst in 6 maanden

Ondertussen meldt CryptoQuant analist Maartun dat de zogeheten funding rates omhoog zijn geschoten naar het hoogste punt in zes maanden. Dat is een teken dat investeerders op hogere prijzen speculeren, maar als bitcoin niet standhoudt, kan dit ook tot een een long squeeze leiden waardoor een daling mogelijk in versnelling terechtkomt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie