Kevin Schijven Kevin Schijven
19/05/2022 09:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2022 09:24

Bitcoin zakt weer met aandelen, markt vreest capitulatie door bearish macro

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Slecht nieuws voor bitcoin: koers kan zakken naar $7.000

Foto: CKA/Shutterstock

Bitcoin (BTC) verliest toch weer grip op die $30.000. Dat was al enigszins te verwachten door de hoge angst en verkoopdruk op zowel de cryptocurrency markt als op meer traditionele markten. Toch is te merken dat het marktsentiment steeds meer bearish wordt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers zakt met 3%

Na de enorme daling van vorige week, schommelde de bitcoin koers een week lang rond $30.000 en vestigde een patroon van higher lows. De koers vormde een zogenaamde symmetrische driehoek en de kans leek al groot dat bitcoin hier snel uit zou breken en dan waarschijnlijk omlaag.

Gisterenmiddag verloor bitcoin grip op de $30.000 en viel toen uit dit patroon, maar een echte uitbraak blijft vooralsnog uit. Bitcoin zakte tegen gisterenavond naar $29.000 en dipte zelfs even naar $28.700.

Afgelopen nacht maakte bitcoin wederom die dip en herstelde vervolgens naar $29.250. De BTC prijs zakt op het moment van schrijven echter weer naar $29.000 op KuCoin en €27.600 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 3% in de min.

Advertentie

Roodkleurende aandelenmarkten

De daling van bitcoin gaat wederom gepaard met roodkleurende aandelenmarkten als de Nasdaq en S&P 500. Bitcoin heeft hier nog altijd zeer hoge correlaties mee. Alhoewel bitcoin iets beter stand hield dan aandelen gisteren, betekent dat nog niet dat de koers een bodem heeft bereikt. Tegelijkertijd kon de Amerikaanse dollar index (DXY) koers toch een kleine bounce maken en door weerstand breken, maar is momenteel aan het dalen.

Dit is waarom de bitcoin koers vandaag 4% gedaald is
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Mogelijke supportlevels voor bitcoin

Doordat bitcoin niet de $30.000 kon heroveren, neemt weer snel de kans toe dat we de recente lows gaan hertesten. Als BTC ook grip op $29.000 verliest, dan ligt er nog enige support rond $28.000 en $27.000, waar de 200-dagen exponential moving average nu ligt en het dieptepunt van vorige week was. Als de koers daar niet standhoudt, dan zou bitcoin mogelijk helemaal naar $24.000 kunnen kelderen of zelfs de $22.000, waar nu de 200-dagen simple moving average ligt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

On-chain BTC data ook bearish?

Analysebedrijf IntoTheBlock meldt dat afgelopen week maar liefst 40.000 BTC naar exchanges werd gestuurd. Alhoewel ze wellicht niet allemaal zijn verkocht, ging dat wel gepaard met de toenemende verkoopdruk:

Analist Amir Jafarzadeh onderscheidt drie fases gebaseerd op gegevens van Whale Maps over investeerders die hun BTC 6 maanden tot 2 jaar bezitten. Deze realized cap adress waves toont aan dat we mogelijk eerst nog een capitulatiefase zullen zien voordat de koers weer kan stijgen.

Analist Jan Wüstenfeld meldt dat bitcoin voor het eerst in bijna een jaar onder zijn fair value is gezakt volgens gegevens van ByteTree. Dat betekent echter niet dat bitcoin niet nog dieper kan zakken, geeft de analist toe.

Mijn plan voor de bitcoin halving en de periode daarna
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie