Kevin Schijven Kevin Schijven
15/04/2022 09:30 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2022 09:30

Bitcoin zakt weer, trekken de bulls of bears harder aan de koers?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt weer, trekken de bulls of bears harder aan de koers?

Foto: peterschreiber.media/Shutterstock

Bitcoin (BTC) viel gisteren weer terug naar het gebied rondom $40.000. Toch is relatief gezien vrij weinig veranderd. De bulls en bears trekken aan beide eindes, maar geen partij weet nog de overhand te nemen. Toch zal op een gegeven moment een einde moeten komen aan deze trend.

Bitcoin halving komt eigenlijk op het verkeerde moment: Coinbase
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt met 2,5%

De bitcoin koers lukte gisterenochtend niet om boven $40.200 stand te houden. Toen de koers onder $40.000 dipte, kwam de daling weer in een versnelling terecht. Bitcoin vond heel even support rond $40.500, maar zakte daar ook snel doorheen.

Vervolgens kwam bitcoin weer onder $40.000 uit en dipte gisterenavond zelfs even naar $39.700. Daarna begon BTC weer iets te herstellen, maar de koers had in eerste instantie nog wat om $40.000 te heroveren.

Vanochtend komt bitcoin weer boven $40.000 uit met een piek op $40.400. Op het moment van schrijven zakt de BTC prijs naar $40.200 op KuCoin en €37.200 op Bitvavo. Daarmee staat BTC koers vandaag 2,5% in de min.

Advertentie

ECB gaat rentetarieven nog niet verhogen

De Europese Centrale Bank (ECB) besloot gisteren, ondanks de hoge druk om inflatie aan te vechten, vooralsnog niet de rentetarieven te verhogen. Dat kan als positief nieuws gezien worden voor bitcoin. Echter reageerde de koers niet op het nieuws zoals BTC dat recent deed met dit soort nieuws afkomstig van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Trekken de bears of bulls harder aan BTC?

De bitcoin analisten zijn nog steeds zeer verdeeld. Analist Rekt Capital geeft aan dat het huidige bereik van bitcoin twee scenario’s kan betekenen. Dit bereik is mogelijk een accumulatiefase die tot een nieuwe bullish trend kan leiden. Het is echter ook mogelijk een distributiefase die tot een bearish trend kan leiden.

De bulls zijn van mening dat bitcoin nog steeds in een opwaartse trend zit in verhouding met de dieptepunten uit januari en maart. De koers consolideert dan mogelijk rond de huidige prijs en zet dan binnenkort weer voort.

De bears zien mogelijk een herstel naar het gebied van $42.000-$43.000 en dan een zware afwijzing waardoor bitcoin nog dieper zakt. Dan volgt mogelijk een hertest van de recente lows, oftewel het gebied tussen $28.000 en $35.000. Als bitcoin echter daaronder zakt, wordt het wel erg bearish.

Vooralsnog bepaalt de macro vooral de richting van de koers. De angst en onzekerheid op de financiële markten ligt nog steeds zeer hoog en bitcoin toont nog steeds een zeer hoge correlatie met aandelenmarkten als de S&P 500. Desondanks meldt deze analist dat de relative strength index (RSI) positief is voor de S&P500 en daarom mogelijk ook voor bitcoin.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Positieve on-chain gegevens voor bitcoin

Er zijn daarnaast ook nog altijd veel positieve on-chain gegevens te vinden voor bitcoin, vooral omtrent de accumulatie. Zo meldt analist Philip Swift dat het aantal BTC, dat al meer dan een jaar stevig wordt vastgehouden, nu een all-time high van 64% heeft bereikt.

Er vond mogelijk ook weer een flinke uitstroom van BTC uit exchanges plaats. Analysebedrijf Santiment heeft het over maar liefst 25.000 BTC die gisteren beurzen verliet. Het viel mensen ook op dat maar liefst 30.000 BTC uit Coinbase vertrok, maar naar allerwaarschijnlijkheid werd deze BTC verplaatst naar andere interne wallets van Coinbase. Dat kan mogelijk ook naar een wallet zijn voor over-the-counter (OTC) deals met institutionele investeerders.

Tot slot melden de oprichters van analysebedrijf Glassnode dat we wellicht eindelijk nieuwe participanten de markt zien betreden. Zij melden dat de markt momenteel sneller groeit dan dat investeerders hun BTC verkopen.

Bitcoin koers op exploderen? Crypto bekers voor het grijpen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie