Bitcoin zet opnieuw aanval in op $25.000, maar is er genoeg momentum?

Bitcoin (BTC) hield uiteindelijk toch stand rond $24.000 en is sinds eind gisterenmiddag weer fors aan het stijgen. Bitcoin zet opnieuw de aanval in richting de $25.000 terwijl de angst flink afneemt, maar is er genoeg momentum om hier doorheen te breken?

Bitcoin koers stijgt met 2,2%

De bitcoin koers piekte donderdag rond $24.900 en begon toen te dalen. Gisteren schreven we dat als bitcoin rond $24.000 standhoudt, de opwaartse trend mogelijk vooralsnog in stand blijft.

Dat bleek achteraf ook het geval te zijn. Bitcoin hield aan die $24.000 vast, ook al zat daar een dipje naar $23.700 tussen. Vervolgens begon de koers gisteren weer fors te stijgen en dat zette tot vanochtend vroeg door.

Bitcoin tikte vanochtend wederom $24.900 aan, maar zakt op het moment van schrijven terug naar $24.600 op Binance en €23.980 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 2,2% in de plus.

Nog een laatste piek voor bitcoin?

Of er momenteel genoeg volume is voor bitcoin om door $25.000 te breken dit weekend, is nog maar de vraag. Deze ligt relatief namelijk nog erg laag. Sommige analisten zien bitcoin vervolgens gelijk doorschieten richting $27.000-$28.000. Il Crypto Capo blijft echter vasthouden aan zijn bearish koersvoorspelling. Hij verwacht nog één piek voordat de koers weer hard keldert. Of werd deze piek vanochtend al bereikt?

Distributie onder bitcoin miners

In de marktupdate van gisteren, schreven we al dat er signalen zijn dat de markt weer terug overslaat van een accumulatiefase naar een distributiefase. Dat zagen we ook onder de bitcoin-miners afspelen.

Analysebedrijf Glassnode schrijft inmiddels ook over deze distributie onder miners. Volgens de analisten hebben miners de afgelopen twee weken maar liefst 4.700 BTC verkocht. Het suggereert dat miners de recente rally hebben gebruikt om wat winst te pakken en om hun risico te verkleinen.

Aantal 1+ BTC adressen blijft stijgen

Daarnaast meldden we gisteren dat het aantal adressen met minstens één BTC een nieuwe all-time high had bereikt. Dit blijft alsmaar groeien en Glassnode meldt dat vanochtend een nieuw record van 895.150 adressen werd gevestigd.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie