Timo Bult Timo Bult
02/12/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2020 07:04

"Bitcoin" zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de FOMO weer terug?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit terwijl de interesse vanuit retailbeleggers niet echt leek te ontploffen. Die interesse is echter weer aan het toenemen, zo blijkt uit data van Google Trends.
Google Trends peilt de interesse in bepaalde onderwerpen door te meten hoevaak mensen met een bepaald woord zoeken met de zoekmachine. Wat opvalt is dat zoekopdrachten met de woorden “bitcoin price” in een stijgende trend zit en zelfs een 18-maandelijkse high heeft bereikt. De vorige keer dat mensen zo vaak met deze woorden zoekopdrachten uitvoerden was in 2019, temidden van de bullmarkt destijds.
Ook enkel het woordje “Bitcoin” zit wereldwijd in een stijgende trend sinds begin oktober van dit jaar. Kijken we alleen naar ons eigen land dan is te zien dat de interesse stijgt en zelfs zijn hoogste punt sinds de bullmarkt in 2017 heeft bereikt. Desalniettemin kan de interesse op dit moment niet tippen aan de piek in 2017. Ondanks dus het meerjaarlijkse hoogtepunt dat de afgelopen dagen is gebroken, is het slechts 23% van de interesse in 2017.
Een mogelijke redenering zou kunnen zijn dat de fear-of-missing-out (FOMO) onder retailbeleggers, in andere woorden kleinere beleggers, nog niet op volle toeren draait. Dit gebeurde wel toen bitcoin in 2017 zijn vorige hoogtepunt bereikte. Deze huidige rally lijkt dus niet het gevolg te zijn van dergelijke FOMO.
Uit gegevens van onder andere investeringsbedrijf Grayscale blijkt juist dat het deze keer de institutionele beleggers zijn die bitcoin lijken te omarmen, met als gevolg de prijsstijging. Gaan we in de komende maanden de FOMO weer op gang zien komen bij ook de kleinere beleggers? We gaan het zien!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie