Timo Bult Timo Bult
03/03/2024 18:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2024 15:37

Bitcoinfonds BlackRock breidt uit, miljoenen mensen krijgen toegang

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoinfonds BlackRock breidt uit, miljoenen mensen krijgen toegang

Foto: Vitoriano Junior/Shutterstock

Na een immens succesvolle lancering van zijn bitcoin (BTC) beursfonds, boort ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock nu een nieuw land aan. BlackRock wil hiermee nog meer investeerders de mogelijkheid geven in bitcoin te investeren via zijn fonds.

Bitcoin’s marktaandeel op bijzondere piek, altcoins verliezen terrein
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BlackRock bitcoinfonds breidt uit naar groot land

Sinds afgelopen vrijdag is het bitcoinfonds van BlackRock, ook wel bekend als het iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT), beschikbaar in Brazilië. In het land, dat meer dan 200 miljoen inwoners telt, is volgens topman Felipe Gonçalves van de Braziliaanse beurs B3, een vraag naar bitcoin ontstaan:

“De groeiende interesse in de cryptomarkt door investeerders van over de hele wereld heeft ook geleid tot een zoektocht naar opties [om in bitcoin te investeren] op de Braziliaanse kapitaalmarkt.”

Het IBIT-fonds van BlackRock is het succesvolste Amerikaanse bitcoin ETF van de 10 fondsen die in de Verenigde Staten zijn goedgekeurd. Sinds de lancering stroomde er meer dan $7 miljard aan investeringen binnen. Nu krijgen naast Amerikanen ook Brazilianen de optie om in het fonds te investeren.

De Braziliaanse versie is sinds afgelopen vrijdag beschikbaar. Hoe het fonds presteerde op zijn eerste dag is nog niet bekend.

Advertentie

Bitcoinfondsen centraal in grote koersstijging

De kapitaalstromingen in en uit de 10 Amerikaanse fondsen worden nauwlettend in de gaten gehouden door investeerders wereldwijd. Stroomt er namelijk geld in de fondsen, dan betekent dit dat de fondsen ook daadwerkelijk bitcoin moeten kopen. De fondsen worden daarom gezien als een belangrijke indicator voor het sentiment onder traditionele investeerders.

De afgelopen weken is een duidelijke trend te zien. Het fonds van Grayscale loopt al langere tijd leeg, wat komt door de relatief hoge kosten en failliete cryptobedrijven die aandelen in het fonds bezitten. Zij moeten als onderdeel van hun faillissementsproducedure deze aandelen verkopen.

Aan de andere kant zien fondsen als die van BlackRock juist grote instromen. Enkele dagen terug zag Grayscale’s GBTC nog bijna $600 miljoen wegstromen. Het fonds van BlackRock zag juist $604 miljoen binnen komen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie