Simon Bosch Simon Bosch
27/11/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2022 19:04

Bitcoins ‘ergste scenario’ zet de bodem rond $6.500

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoins ‘ergste scenario’ zet de bodem rond $6.500

Foto: Krakenimages.com/Shutterstock

De berenmarkt diep? Welnee, het kan nog veel erger! Nu spelen we niet alleen advocaat van de duivel, er zijn serieuze aanwijzingen dat dit mogelijk is. De analist Filbfilb zet de bodem voor bitcoin (BTC) in het meest extreme scenario zelfs rond de 6.500 Amerikaanse dollar. Gaan we op koopjesjacht?

Bitcoin op weg naar nieuwe mijlpaal: 1 miljard gebruikers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin bodem mogelijk erg laag

Filbfilb is weliswaar een vreemde naam, maar schijn bedriegt; hij is van DecenTrader, een crypto-analysebedrijf dat onderbouwde technische en on-chain analyses plaatst. De vorige berenmarkt vond eind 2018 zijn bodem rond de 3.000 dollar, en de analist benadrukt dat zijn niveau rond ongeveer het dubbele bedrag ligt. Dat komt doordat je een trendlijn kunt trekken tussen de bodem in 2018 en de bodem van de covid-crash begin 2020.

Hij denkt dat een diepere correctie aannemelijk is als het drama bij FTX zich nog verder ontvouwt. Ook zouden andere financiële markten stand moeten houden, en dat valt natuurlijk nog maar te bezien.

De val van de populaire cryptobeurs is al van begin deze maand, maar nog steeds blijkt dat veel crypto bedrijven er door in de problemen zijn gekomen. Zo heeft de institutionele crypto-leningaanbieder Genesis het financieel zwaar gekregen door FTX. Het moederbedrijf hiervan is ook eigenaar van Grayscale, één van de grootste Bitcoin-custodians ter wereld.

Advertentie

Bitcoin halving in 2024

Een ander interessant aspect dat Filpfilp besprak met co-host en DecenTrader-medeoprichter Philip Swift is dat er binnenkort meer dan 1 miljoen walletadressen met meer dan 1 BTC zijn. Dit zou een direct gevolg zijn van de problemen bij FTX: mensen bewaren hun coins nu liever allemaal zelf.

Verder benadrukt hij dat er tussen de 18.000 dollar en 14.000 dollar maar weinig prijshistorie is, waardoor de prijs gemakkelijk op en neer zou kunnen gaan in dit gebied. Over ongeveer 18 maanden wordt de volgende bitcoin halving verder weer een belangrijke factor. Dan zal de block reward voor miners opnieuw worden gehalveerd, wat de BTC-inflatie opnieuw vermindert. Dit zal logischerwijs weer een belangrijke drijfveer voor de prijs worden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie