Roy van Krieken Roy van Krieken
12/01/2022 15:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2022 15:04

Bitcoins stromen in rap tempo weg bij exchanges

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoins stromen in rap tempo weg bij exchanges

Foto: Sensvector/Shutterstock

Gisteren werd er in een 24 uur tijd een enorme hoeveelheid bitcoin (BTC) van de grote exchanges afgehaald. Bijna 30.000 BTC stroomde van de exchanges naar wallets van investeerders. Het laat duidelijk zien dat investeerders op het moment grootschalig aan het inslaan zijn en niet bang zijn om boven de $40.000 te kopen.

Bitcoin halving: massaverkoop kan BTC koers maanden drukken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

On-chain data

Volgens data van het analytics bedrijf CryptoQuant verdween er op 11 januari 29.371 BTC van de balansen van exchanges zoals Binance. Dat is de grootste hoeveelheid in enkele maanden tijd. De laatste keer dat er een dergelijke hoeveelheid bitcoin van de exchanges werd opgenomen was op 10 september van het vorige jaar. Niet lang daarna zette de bitcoin koers een nieuwe all-time high neer rond de $69.000.

De bitcoin koers lijkt op dit moment ook voorzichtig bezig te zijn met een trendommekeer. Uiteraard is er nog niks bevestigd, maar het laat wel zien dat niet alleen een ineenstorting van de koers tot $30.000 een mogelijk scenario is. Investeerders lijken comfortabel om boven de $40.000 in te kopen, hetgeen simpelweg een bullish signaal is.

Laag bitcoin volume

Het handelsvolume van bitcoin blijft wel erg laag, maar dit hoeft niet per se een slecht teken te zijn. Volgens de CEO van Blockstream, Samson Mow, kan dit zelfs een teken zijn dat er een significante koersstijging aan zit te komen.

“Volumes zijn dun. Dat betekent dat de markt makkelijk grote bewegingen naar boven of naar beneden kan maken. Aangezien we al een serieuze neerwaartse beweging hebben gehad en iedereen aan het kopen is alsof er geen morgen meer zal komen, verwacht ik dat de volgende beweging naar boven zal zijn.”

Het is duidelijk dat er grootschalig wordt ingekocht op het moment. Ook miners weigeren hun gigantische bitcoin bezittingen te verkopen en breiden hun posities juist uit. Long-term holders lijken eveneens erg terughoudend te zijn om op het huidige prijspunt te verkopen. Zit er dan toch nog een significante bull run aan te komen?

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie