Timo Bult Timo Bult
10/04/2019 05:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2019 05:00

Bitcoinstad Arnhem: "Maar 149 BTC-betalingen in 2019", hoe zit dat?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoinstad arnhem 50 BTC betalingen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Op steeds meer plekken in de wereld kan je met bitcoin (BTC) betalen, of bitcoin kopen bij een BTC-geldautomaat. Zo ook in Arnhem de zelfbenoemde “Bitcoinstad”. Echter lijken maar weinig mensen bereid te zijn om met bitcoin voor hun kopje koffie te betalen. Waarom is dat?
In totaal accepteren zo’n 14.500 ondernemers wereldwijd bitcoin in hun winkel of bedrijf. Het aantal ondernemers dat bitcoin accepteert is flink aan het stijgen. Daarnaast verdubbelde het aantal bitcoin-geldautomaten in 2018. Kortom, een goed teken voor wat betreft de massa adoptie van cryptocurrency.
Arnhem zet sinds 2014 hoog in op bitcoin. Het noemt zichzelf dan ook “’s werelds bitcoin-vriendelijkste stad”. Bij 114 ondernemers kan je terecht met je bitcoin, van hotels tot kledingwinkels. Een weekendje Arnhem is dus prima te overleven met wat bitcoins op zak.
Terwijl de infrastructuur voor bitcoin betalingen aardig vorm begint te krijgen, blijft het aantal daadwerkelijke bitcoin betalingen achter. Zo werd er sinds het begin van 2019 slechts 149 keer met bitcoin betaald in Arnhem. En dat komt vooral doordat de meeste bitcoin-bezitters hun BTC willen HODL’en.
HODL’en is een populaire term binnen de crypto-industrie waarmee wordt aangegeven dat iemand zijn of haar crypto-activa vasthoudt. Dit doen ze vooral om te kunnen profiteren van een eventuele nieuwe prijsstijging, waar net als tijdens de bullrun eind 2017 flink geld mee verdiend kan worden.
Eerder deden we verslag van de fanatieke bitcoin HODL’er Brock Pierce die een huis kocht in Amsterdam met een crypto-hypotheek. Dat hij dit met een crypto-hypotheek deed is nog maar eens een bewijs dat de meeste mensen het liefst van hun bitcoin afblijven. En dan is met bitcoins voor een kop koffie betalen wel het laatste waar je aan denkt.
Naast de vaak hoge kosten die in rekening worden gebracht door een bitcoin-geldautomaat, is het betalen met bitcoins omslachtiger in vergelijking met bestaande betaalmogelijkheden. Het betalen met je creditcard of bankpas is op dit moment nog vele malen makkelijker en sneller.
Daarnaast wordt bitcoin vaak gezien als het digitale goud, een middel om je te beschermen tegen financiële instabiliteit zoals in Venezuela of als gevolg van de Brexit, of gewoon als investeringsinstrument. Het is daarom dat de meeste bitcoiners hun bitcoins niet uitgeven, en HODL’en tot de volgende grote prijsrally.
Heb je deze week de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Lees deze dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie