Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
05/04/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2019 09:45

Miljardair Brock Pierce koopt huis in Amsterdam met cryptocurrency-hypotheek

Nieuws
miljardair_brock_pierce_koopt_huis_in_amsterdam_met_cryptocurrency_hypotheek

De welbekende bitcoin-miljardair Brock Pierce heeft naar verluidt een huis gekocht in Amsterdam ter waarde van €1,1 miljoen. Dit deed hij met behulp van een crypto-hypotheek waarbij een deel van zijn bitcoins (BTC) als onderpand fungeren. Maar waarom verkocht hij niet gewoon wat bitcoins om het huis direct te kopen?
Brock Pierce is in de Verenigde Staten vooral bekend van zijn rol in een Disneyfilm toen hij nog jong was. In de crypto-wereld is Pierce echter meer bekend door zijn rol binnen verschillende cryptocurrency-projecten.
Pierce was een zogenoemde early adopter, en richtte al in 2013 een blockchain-investeringsbedrijf op, Blockchain Capital (BCC). Daarnaast investeerde hij al vroeg in cryptocurrency exchange Coinbase en de cryptocurrency ethereum (ETH). In 2018 beweerde Forbes zelfs dat Pierce een van de de 20 rijkste crypto-eigenaren was.
Pierce is echter vooral bekend als mede-oprichter van Block.one, het bedrijf achter EOS. Hij verliet het project echter enige tijd later nadat hij werd verdacht van een zedendelict dat in de jaren ’90 plaats zou hebben gevonden. Later werd Pierce voorzitter van de Bitcoin Foundation.
Ondanks de beschuldigingen aan zijn adres blijft Pierce een van de rijkste crypto-eigenaren op aarde. Maar waarom heeft een miljardair een hypotheek nodig?
Dat heeft vooral te maken met het feit dat Pierce een HODL’er is. Dat houdt in dat hij zijn bitcoins en andere cryptocurrencies het liefst vasthoudt. Net als veel andere fanatieke HODL’ers verwacht Pierce dat er nog een bullrun aan zit te komen. Door een hypotheek met zijn cryptocurrency als onderpand af te sluiten, weet hij zeker dat hij de winst uit een eventuele volgende bullrun kan maximaliseren. Hij hoeft op deze manier namelijk zijn crypto-tegoeden niet aan te raken terwijl hij de mogelijkheid behoudt om aankopen te doen met fiat-geld. Pierce zei over dit soort leningen:

Lenen met je crypto-activa als onderpand geeft je opties … Ik was in staat om mijn crypto vast te houden en de transactie in fiat af te handelen.

Crypto-hypotheken worden steeds populairder, en kunnen dan ook bij steeds meer bedrijven worden afgesloten. Bedrijven die dergelijke leningen aanbieden zijn Celsius, BlockFi en het Zwitserse bedrijf waar Pierce aanklopte, NEXO. De rente op crypto-leningen ligt vaak rond de 8 of 9 procent en zijn voor fanatieke HODLers erg interessant.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie