Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Er zitten een aantal opmerkelijke namen in de top 10 van rijkste bitcoin-bezitters

Bitcoin (BTC) heeft in zijn bestaan heel wat mensen rijk gemaakt. Vooral mensen die er vroeg bij waren hebben flink kunnen cashen. Dan zijn er nog de mensen die hun bitcoins van begin af aan in hun cryptocurrency wallet HODL’en. In dit artikel bespreken we kort de 10 rijkste bitcoin-bezitters ter wereld.

10. Gavin Andresen

Gavin Andresen kan worden gezien als de rechterhand van Satoshi Nakamoto, de (anonieme) uitvinder van Bitcoin. Voor een lange tijd werd gedacht dat hij zelf Nakamoto was, maar dit heeft hij altijd stellig ontkend. Wel is bekend dat Nakamoto hem vroeg om het stokje over te nemen toen de anonieme ontwikkelaar het project verliet. Het is niet precies bekend hoeveel Andresen heeft, al betaalde de Bitcoin Foundation hem eerder $200.000, wat hij natuurlijk meteen omwisselde voor bitcoins (BTC).

9. Barry Silbert

- Advertentie -

Barry Silbert, oprichter van Digital Currency Group, is een van die geluksvogels die vroeg in bitcoin investeerde. Zo deed hij mee aan de veiling van bitcoins waar de FBI beslag op had gelegd. Deze bitcoins zouden rechtstreeks uit het criminele circuit komen. Silbert wist tijdens de veiling 48.000 BTC te kopen, wat vandaag de dag een fortuin waard is.

8. Tim Draper

Tim Draper is een van de rijkste bitcoin-bezitters. Draper zou maar liefst $1 miljard op de bank hebben staan waarvan ongeveer $112 miljoen uit bitcoins bestaat. Draper deed mee aan de veiling van de bitcoins waar Silbert ook aan mee deed en kocht daar 30.000 BTC.

7. De Winklevoss-tweeling

De Winklevoss-tweeling zie je vaker voorbij komen in crypto-gerelateerd nieuws. Zij zijn namelijk de oprichters van de cryptocurrency exchange Gemini. In 2013 zouden ze 1% van de totale BTC in omloop in hun wallet hebben staan, wat toen $1 miljard waard zou zijn.

6. Tony Gallippi

Tony Gallippi is de oprichter van bitcoin-betalingsverwerker Bitpay. Het bedrijf is op dit moment een van de succesvolste bitcoin-betalingsverwerkers ter wereld. Bitpay is op dit moment meer dan $20 miljoen waard.

5. Jered Kenna

Kenna is een voormalig US Marine en investeerder heel vroeg in bitcoin, toen het nog maar 20 cent waard was. Hij verkocht de BTC later met $30 miljoen winst. Kenna richtte een aantal bedrijven op en runt nu onder andere een brouwerij. Hier kan je uiteraard met bitcoin betalen!

4. Dave Carlson

Carlson verdiende zijn bitcoins uitsluitend met bitcoin mining. Carlson begon klein maar richtte uiteindelijk MegaBigPower op, een mining farm. Hij zou op het hoogtepunt meer dan $8 miljoen per maand verdienen met mining.

3. Charlie Shrem

Charlie Shrem heeft naar verluidt honderden, zo niet duizenden bitcoins in zijn bezit. Hij belandde echter voor twee jaar in de gevangenis vanwege criminele activiteiten. Zo zou hij geld witgewassen hebben met onder andere bitcoins.

2. De FBI

Waarschijnlijk had je de Federal Bureau of Investigation niet op dit lijstje verwacht. Toch zou het agentschap naar verluidt een van de rijkste bitcoin-eigenaren ter wereld zijn. De FBI legde beslag op in totaal 144.000 BTC, een deel daarvan werd geveild (onder andere aan Draper en Silbert). De overgebleven BTC zijn nog steeds in bezit van de FBI waarmee het agentschap een van de rijkste bitcoin-bezitters ter wereld is.

1. Satoshi Nakamoto

Natuurlijk mag Satoshi Nakamoto niet ontbreken. Nakamoto is het pseudoniem voor de ontwikkelaar en bedenker van Bitcoin. Niemand weet wie hij of zij is, of of het überhaupt een enkele persoon is. Nakamoto zou naar verluidt 1,1 miljoen bitcoins hebben, wat een waarde heeft van ongeveer $4,4 miljard.

Wil je zelf investeren en ben je geïnteresseerd in de koers van bitcoin (BTC)? Lees dan hier de wekelijkse analyse van onze analist David.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.202,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€10.281,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.294,50 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.334,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.334,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.202,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.281,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.294,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...