Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
29/03/2019 08:28 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2019 08:28

Er zitten een aantal opmerkelijke namen in de top 10 van rijkste bitcoin-bezitters

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
er_zitten_een_aantal_opmerkelijke_namen_in_de_top_10_van_rijkste_bitcoin_bezitters

Bitcoin (BTC) heeft in zijn bestaan heel wat mensen rijk gemaakt. Vooral mensen die er vroeg bij waren hebben flink kunnen cashen. Dan zijn er nog de mensen die hun bitcoins van begin af aan in hun cryptocurrency wallet HODL’en. In dit artikel bespreken we kort de 10 rijkste bitcoin-bezitters ter wereld.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

10. Gavin Andresen

Gavin Andresen kan worden gezien als de rechterhand van Satoshi Nakamoto, de (anonieme) uitvinder van Bitcoin. Voor een lange tijd werd gedacht dat hij zelf Nakamoto was, maar dit heeft hij altijd stellig ontkend. Wel is bekend dat Nakamoto hem vroeg om het stokje over te nemen toen de anonieme ontwikkelaar het project verliet. Het is niet precies bekend hoeveel Andresen heeft, al betaalde de Bitcoin Foundation hem eerder $200.000, wat hij natuurlijk meteen omwisselde voor bitcoins (BTC).

Advertentie

9. Barry Silbert

Barry Silbert, oprichter van Digital Currency Group, is een van die geluksvogels die vroeg in bitcoin investeerde. Zo deed hij mee aan de veiling van bitcoins waar de FBI beslag op had gelegd. Deze bitcoins zouden rechtstreeks uit het criminele circuit komen. Silbert wist tijdens de veiling 48.000 BTC te kopen, wat vandaag de dag een fortuin waard is.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

8. Tim Draper

Tim Draper is een van de rijkste bitcoin-bezitters. Draper zou maar liefst $1 miljard op de bank hebben staan waarvan ongeveer $112 miljoen uit bitcoins bestaat. Draper deed mee aan de veiling van de bitcoins waar Silbert ook aan mee deed en kocht daar 30.000 BTC.

Bitcoin halving: massaverkoop kan BTC koers maanden drukken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

7. De Winklevoss-tweeling

De Winklevoss-tweeling zie je vaker voorbij komen in crypto-gerelateerd nieuws. Zij zijn namelijk de oprichters van de cryptocurrency exchange Gemini. In 2013 zouden ze 1% van de totale BTC in omloop in hun wallet hebben staan, wat toen $1 miljard waard zou zijn.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

6. Tony Gallippi

Tony Gallippi is de oprichter van bitcoin-betalingsverwerker Bitpay. Het bedrijf is op dit moment een van de succesvolste bitcoin-betalingsverwerkers ter wereld. Bitpay is op dit moment meer dan $20 miljoen waard.

Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

5. Jered Kenna

Kenna is een voormalig US Marine en investeerder heel vroeg in bitcoin, toen het nog maar 20 cent waard was. Hij verkocht de BTC later met $30 miljoen winst. Kenna richtte een aantal bedrijven op en runt nu onder andere een brouwerij. Hier kan je uiteraard met bitcoin betalen!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

4. Dave Carlson

Carlson verdiende zijn bitcoins uitsluitend met bitcoin mining. Carlson begon klein maar richtte uiteindelijk MegaBigPower op, een mining farm. Hij zou op het hoogtepunt meer dan $8 miljoen per maand verdienen met mining.

Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

3. Charlie Shrem

Charlie Shrem heeft naar verluidt honderden, zo niet duizenden bitcoins in zijn bezit. Hij belandde echter voor twee jaar in de gevangenis vanwege criminele activiteiten. Zo zou hij geld witgewassen hebben met onder andere bitcoins.

2. De FBI

Waarschijnlijk had je de Federal Bureau of Investigation niet op dit lijstje verwacht. Toch zou het agentschap naar verluidt een van de rijkste bitcoin-eigenaren ter wereld zijn. De FBI legde beslag op in totaal 144.000 BTC, een deel daarvan werd geveild (onder andere aan Draper en Silbert). De overgebleven BTC zijn nog steeds in bezit van de FBI waarmee het agentschap een van de rijkste bitcoin-bezitters ter wereld is.

1. Satoshi Nakamoto

Natuurlijk mag Satoshi Nakamoto niet ontbreken. Nakamoto is het pseudoniem voor de ontwikkelaar en bedenker van Bitcoin. Niemand weet wie hij of zij is, of of het überhaupt een enkele persoon is. Nakamoto zou naar verluidt 1,1 miljoen bitcoins hebben, wat een waarde heeft van ongeveer $4,4 miljard.
Wil je zelf investeren en ben je geïnteresseerd in de koers van bitcoin (BTC)? Lees dan hier de wekelijkse analyse van onze analist David.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie