Timo Bult Timo Bult
01/04/2021 08:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2021 08:33

BlackRock betreedt de bitcoin (BTC) markt, blijkt uit document

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BlackRock betreedt de bitcoin (BTC) markt, blijkt uit document

Foto: Michael Vi/Shutterstock

Ondanks het feit dat de bitcoin (BTC) koers wat aan het sukkelen is, zien we de afgelopen dagen toch een aantal positieve nieuwsberichten omtrent de adoptie door grote investeerders. Dit keer is het de beurt aan BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder.

Uit een indiening bij de Securities and Exchange Commission (SEC) gisteren blijkt dat de grote vermogensbeheerder zich daadwerkelijk aan bitcoin heeft gewaagd. Om precies te zijn gaat het om 37 CME bitcoin futures contracten met een totaalwaarde van $360.457.

Je zou misschien denken dat dat vrijwel niets is, en dat klopt. De 37 contracten zijn slechts 0,0014% van de totale waarde van het fonds. Desalniettemin is het een hoopvol signaal dat BlackRock met zijn $9 biljoen aan activa onder beheer zich aan bitcoin waagt.

Dat BlackRock bezig is met bitcoin was al enigszins bekend. In februari liet de CIO van de vermogensbeheerder, Rick Rieder: “we’ve started to dabble a bit into it.” In andere woorden, dat ze ermee aan het spelen waren. De hoop bestaat nu dat BlackRock wellicht de markt verder betreedt, wat natuurlijk goed nieuws zou zijn. Rieder zei destijds:

“Ik heb het gevoel dat de technologie en de regelgeving zo ver zijn geëvolueerd dat een aantal mensen vindt dat het onderdeel moet zijn van de portefeuille, dus dat is wat de prijs omhoog drijft.”

Gisteren zagen we ook al wat goed nieuws omtrent adoptie. De grote investeringsbank Goldman Sachs zal namelijk hoogstwaarschijnlijk in het tweede kwartaal bitcoin investeringsproducten gaan lanceren. Morgan Stanley, een andere grote investeringsbank, doet dit al een tijdje. 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie