Roy van Krieken Roy van Krieken
17/06/2022 19:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2022 19:06

BlackRock Topman: Bitcoin Zal Niet Zomaar Verdwijnen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BlackRock Topman: Bitcoin Zal Niet Zomaar Verdwijnen

Foto: Casimiro PT / Shutterstock.com

De Chief Investment Officer van ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, Rick Rieder, heeft vandaag in een interview met Yahoo Finance gesteld dat hij crypto activa niet permanent ten onder ziet gaan. Volgens hem zijn bitcoin (BTC) en andere crypto simpelweg ‘robuuste activa’. 

$0 naar bitcoin ETF’s, is dat een slecht teken? Expert legt uit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Focus niet op de crypto crash

Om die reden is het volgens Rieder ook erg verstandig dat crypto investeerders niet teveel focussen op de huidige crypto crash. Uiteraard zijn de koersen van vrijwel alle crypto totaal onderuit gegaan en zien investeerders hun portfolio als het ware verdampen, maar volgens Rieker moeten mensen naar de toekomst blijven kijken.

Op de lange termijn ziet het er namelijk behoorlijk fraai uit, aldus Rieder. Hij stelt zelfs dat cryptocurrencies een belangrijke rol kunnen spelen in de toekomst van de traditionele finance industrie. Dat zijn serieuze woorden van een topman bij de grootste vermogensbeheerder ter wereld. BlackRock heeft in totaal meer dan $10 biljoen aan activa onder beheer.

“Je ziet veel van de hefboomwerking die rond crypto is opgebouwd, snel loskomen. Ik denk nog steeds dat Bitcoin en crypto robuuste activa zijn. Het is een stevige business, maar er was zoveel overvloed in cash omheen gebouwd,” 

Een verdere daling voor Bitcoin?

Rieder sprak ook kort over een aantal scenario’s voor de bitcoin koers op de korte termijn. Volgens hem is het niet gek om te verwachten dat we eerst naar een stap verder naar beneden zullen zakken voordat er weer een serieuze stijging wordt ingeluid. 

“Mijn gevoel is dat je in al deze situaties te ver doorschiet, en ik denk dat je vanaf hier waarschijnlijk nog wel wat te gaan hebt. Het is moeilijk te zeggen wat de reële waarde is. Mijn gevoel zegt dat, zoals bij veel activa, over twee of drie jaar de waarde hoger zal zijn dan vandaag. Maar het zou kunnen doorschieten naar beneden,”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie