Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
24/04/2024 18:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2024 15:29

BlackRock’s bitcoin ETF bereikt zeldzame mijlpaal na successtart

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BlackRock's bitcoin ETF bereikt zeldzame mijlpaal na successtart

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

Het is inmiddels alweer meer dan 3 maanden geleden toen de bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten werden gelanceerd. Nog altijd zien we aanzienlijke hoeveelheden kapitaal in deze crypto fondsen binnenstromen. Blackrock heeft nu een nieuwe opmerkelijke mijlpaal bereikt met zijn in januari op de markt gebrachte bitcoin fonds. Zo registreerde vermogensbeheerder BlackRock met zijn bitcoin fonds de 70e opeenvolgende dag met een netto instroom.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

70 achtereenvolgende groene dagen voor BlackRock’s bitcoin ETF

Blackrock heeft gisteren zijn 70 opeenvolgende handelsdag met een netto-instroom beleefd. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas kwam afgelopen maandag op socialmediaplatform X met de opvallende statistiek naar buiten, toen de reeks nog op 69 dagen stond. Met de prestatie komt de ETF van BlackRock nu officieel de top 10 van ETF’s met de langste dagelijkse instroomreeks binnen. Het evenaart hiermee de JETS ETF, een fonds met aandelen van luchtvaartmaatschappijen.

De best presterende ETF met de langste netto instroomreeks is het JEPI fo. Het staat voluit voor JPMorgan Equity Premium Income ETF en wordt beheerd door de wereldbank JPMorgan. Het fonds is gericht op het genereren van inkomsten door het verkopen van opties en het bieden van blootstelling aan grote Amerikaanse aandelen.

Advertentie

GBTC nog altijd de grootste

Ondanks de goede prestaties van BlackRock haar BTC fonds is Grayscale’s spot product, bekend als GBTC, nog altijd de grootste van alle bitcoin spot ETF’s. Er vinden echter al iedere handelsdag uitstromen plaats bij Grayscale’s fonds. Mocht de trend aanhouden, kan GBTC het risico lopen zijn positie als marktleider over te dragen aan BlackRock.

Om de concurrentiestrijd te winnen heeft Grayscale onlangs details onthuld over zijn nieuwste product, de ‘Bitcoin Mini Trust’. Na de indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 12 maart, belooft deze mini versie aanzienlijk lagere kosten te hanteren dan GBTC.

De nieuwe ETF, die nog wacht op goedkeuring voor notering aan de New York Stock Exchange (NYSE), zal een lage vergoedingsstructuur van slechts 0,15% hanteren. Dit staat in scherp contrast met de 1,5% vergoedingen die investeerders in het GBTC fonds moeten betalen. Met zijn verlaagde kosten is de mini trust een van de voordeligste bitcoin fondsen op de markt.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie