Timo Bult Timo Bult
20/02/2022 18:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2022 18:04

Bloemen kweken met bitcoin, geblokkeerde wallets in Canada en meer nieuws

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bloemen kweken met bitcoin, geblokkeerde wallets in Canada en meer nieuws

Foto: Kichigin/Shutterstock

De afgelopen week stond vooral in het teken van de bearish bitcoin (BTC) koersbewegingen. De gehele cryptomarkt kleurde roder en het blijft hiermee afzien als crypto-investeerder. Desalniettemin was er genoeg interessants te lezen in het crypto nieuws. In dit artikel lees je een overzicht met het belangrijkste nieuws van de deze week!

Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF’s herstellen, de BTC halving & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Nederlandse bitcoin miner helpt bloemen groeien

Beginnend met wat opvallend nieuws van eigen bodem. Het Nederlandse bitcoin mining-bedrijf Bitcoin Bloem heeft namelijk een innovatieve manier gevonden om zijn bitcoin miners nog efficiënter te laten minen. Het bedrijf werkt namelijk samen met een boer in Noord-Brabant.

Bitcoin Bloem minet met zijn miners bitcoin in de kassen van de boer. Miners werken hard om transacties te versleutelen en het netwerk te beveiligen. Door dit harde werk geven zij aardig wat warmte af. Het zou zonde zijn om deze warmte te laten ontsnappen. In plaats daarvan wordt de warmte van Bitcoin Bloems miners gebruikt om de kassen op te warmen! Lees hier meer over deze bijzondere samenwerking.

Advertentie

Canada blokkeert crypto wallets, maar kan dat überhaupt?

Dan naar Canada. Daar zorgen protesterende truckers al weken voor hoofdpijn bij de regering. Om een einde aan de chaos te maken heeft de minister-president van Canada, Justin Trudeau, draconische maatregelen genomen. Dankzij de activatie van de Emergencies Act heeft de overheid de macht gekregen om zonder tussenkomst van een rechter bankrekeningen te bevriezen, naast allerlei andere middelen.

Ook crypto wallets moeten eraan geloven. De truckers ontvangen flink wat donaties in crypto. 34 wallets zijn daarom bevroren. Althans, de wallets zijn op een zwarte lijst gezet waardoor bedrijven in Canada geen transactie van en naar deze wallets mogen uitvoeren. De crypto staat dan ook nog altijd in de wallets. Het laat de kracht van crypto zien doordat de overheid met geen mogelijkheid bij het geld kan komen. Wel laat het zien dat je bitcoins niet altijd veilig zijn bij gecentraliseerde exchanges.

Bekendste bitcoiner van Nederland krijgt eigen televisieserie
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

3,7% van whales is crimineel, Rusland speelt opmerkelijke rol

In wat negatiever nieuws werd deze week uit een onderzoek van Chainalysis duidelijk dat 3,7% van de crypto whales aan criminele activiteiten gelinkt kan worden. Zij bezitten samen zo’n $25 miljard aan crypto. Het argument dat crypto “alleen maar door criminelen wordt gebruikt” lijkt door de resultaten van dit onderzoek geen stand te kunnen houden. 3,7% is namelijk een klein percentage.

Hetzelfde onderzoeksbedrijf liet daarnaast zien dat crypto een belangrijke inkomstenbron is voor hackers in Rusland. 74% van alle inkomsten uit ransomware-aanvallen stroomt namelijk richting Rusland. Lees in dit artikel meer over dit nieuws.

Bitcoin miners zetten zich schrap voor halving met miljardenreserves
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

‘Bitcoin is een soort geslachtsziekte’

Wie had ooit gedacht dat de link tussen Bitcoin en geslachtsziekten gelegd zou worden? Nou, als het aan Charlie Munger, de rechterhand van de bekende investeerder Warren Buffett, ligt is die link er. Hij zei deze week “trots” te zijn dat hij crypto heeft vermeden omdat het “net een geslachtsziekte” is. Dat Buffett en Munger niets van crypto moeten hebben was al langer duidelijk door hun negatieve uitspraken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie