Wessel Kersting Wessel Kersting
13/07/2022 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2022 13:04

Braziliaans bedrijf biedt crypto handel aan 65 miljoen gebruikers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Meer dan 12.000 Braziliaanse bedrijven hebben crypto in bezit

Foto: Marcelo Mollaretti/Shutterstock

PicPay, een digitaal betalingsplatform uit Brazilië, is van plan op een eigen cryptocurrency handelsplatform op te zetten. Haar 65 miljoen gebruikers kunnen via dit platform zowel cryptocurencies als stablecoins kopen.

De gebruikers krijgen de mogelijkheid om bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en de stablecoin USDP te kopen en verkopen. Anderson Chamon, de VP van technologie en producten van PicPay gaf aan dat de app zo makkelijk mogelijk gemaakt zal worden zodat iedereen de app kan gebruiken.

Bitcoin’s marktaandeel op bijzondere piek, altcoins verliezen terrein
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Cryptocurrencies in de Braziliaanse economie

Een tweede doel van het bedrijf is om cryptocurrency betalingen in de Braziliaanse economie te introduceren. Zo zorgen zij ervoor dat mensen cryptocurrencies niet alleen als investering zien, maar als betalingssysteem.

Om dit doel te behalen gaat PicPay een eigen stablecoin opzetten die gelinkt is aan de Braziliaanse real genaamd BRC, waar de gebruikers ook toegang toe zullen krijgen in de app. De waarde van deze stablecoin zal daarom verbonden zijn aan de waarde van de real. In een aankondiging is aangegeven dat deze stablecoin ergens dit jaar zal uitkomen.

Advertentie

Crypto educatie voor 65 miljoen gebruikers

Daarnaast wil PicPay er ook alles aan doen om gebruikers wegwijs te maken in de wereld van cryptocurrencies. Dit gaan zij doen door verschillende educatieve materialen klaar te zetten in de app waar de gebruikers mee kunnen oefenen.

Het is echter nog onduidelijk of gebruikers ook hun cryptocurrencies van het platform kunnen opnemen of dat de cryptocurrencies op het platform moeten blijven. Dit zou mogelijk een nadeel kunnen zijn aangezien de gebruikers dan niet hun eigen cryptocurrencies bezitten, maar deze alsnog in het beheer van PicPay zijn.

PicPay zal met Nubank, een van de grootste Braziliaanse banken, gaan samenwerken om dit voor elkaar te krijgen. Mocht Nubank je bekend voorkomen dan is dat goed mogelijk. Dit is namelijk ook de partij die ervoor gezorgd heeft dat crypto scepticus Warren Buffet toch in bitcoin investeert.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie