Rico Engelbarts
11/05/2018 10:21 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2018 10:21

Brian Kelly: Crypto markt zal toenemen wanneer Wall Street Bitcoin opneemt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
brian_kelly_crypto_markt_zal_toenemen_als_wall_street_bitcoin_opneemt

Brian Kelly, een prominente handelaar in cryptocurrency, medewerker van CNBC’s Fast Money en oprichter van BKCM, verklaarde op 9 mei dat Fast Money laat zien dat het gebruik van Bitcoin door de grootste financiële instellingen van Wall Street zoals de New York Stock Exchange (NYSE) en Goldman Sachs ertoe zal leiden dat de cryptocurrency markt op korte tot middellange termijn zal stijgen.
Kelly is geschokt
Eerder deze week, zoals CCN meldde, heeft ICE Exchange, het moederbedrijf van NYSE, een Bitcoin-uitwisseling ontwikkeld en getest om beleggers uit de traditionele financiële sector van dienst te zijn. Verschillende rapporten onthulden dat ICE Exchange geen futures-markt zoals CME en CBOE lanceert maar eerder een goede Bitcoinbeurs waarop beleggers Bitcoin rechtstreeks kunnen kopen, verkopen en opslaan.
The New York Times meldde dat het moederbedrijf van de New York Stock Exchange heeft gewerkt aan een online handelsplatform dat grote beleggers in staat zou stellen Bitcoin te kopen en op te slaan, volgens e-mails en documenten die werden bekeken door The New York Times en vier betrokkenen die anoniem wensten te blijven omdat de plannen nog steeds vertrouwelijk zijn.
Kelly benadrukte dat terwijl hij “geschokt” is dat de cryptocurrency-markt niet in waarde steeg op basis van de toetreding van de NYSE tot de markt, hij aan wilde kaarten dat beleggers een belangrijk element gemist hebben; namelijk dat Xapo, Coinbase, NYSE en haar moederbedrijf ICE Exchange een ‘custody solution’ voor institutionele beleggers in gebruik gaan nemen.

Ik ben eigenlijk een beetjes geschrokken dat de markt dit niet heeft opgepikt. Dominic Chu van CNBC zei dat investeerders fysieke levering van Bitcoin zullen krijgen. Dat klinkt niet zo interessant, behalve dat het betekent dat ICE Exchange een custody solution heeft. Dat is een grote hindernis geweest. Hoe houd je deze activa vast? Dit zijn over het algemeen ‘bearer instruments’, net als ‘gold bearer bonds’. Dat is het probleem. Ze hebben een custody solution bedacht voor institutionele houders.

Hij merkte verder op dat de ontwikkeling van een Bitcoin custody solution door ICE Exchange betekent dat cryptocurrencies een opkomende belegginscategorie zijn geworden. Belangrijker; Kelly voegde eraan toe dat de groei van de cryptocurrencies als beleggingscategorie de deur opent voor miljarden dollars aan pensioenen, kapitaalverstrekkingen en institutionele investeerders die kunnen worden belegd in de cryptomarkt.

Ten slotte opent het de deur naar pensioenen en schenkingen. Tot nu toe was het erg moeilijk voor hen om zich op het gebied cryptocurrency comfortabel in te kunnen leven. Als ICE een custody solution heeft die SEC-compatibel is, dan gaat dat de sluisdeuren openen.

Hoe zullen die sluisdeuren eruit zien?
De markt voor cryptocurrency is uitgegroeid tot een markt van $0,5 biljoen met nauwelijks enig kapitaal van institutionele beleggers, kapitaalverstrekkingen en pensioenen, Als institutionele beleggers de crypto markt beginnen te betreden met tientallen miljarden dollars aan nieuw kapitaal, zal het de markt voor cryptocurrency in staat stellen te groeien in een tempo dat onvergelijkbaar is met het groeipercentage in het verleden. Het zou de crypto markt in staat kunnen stellen om te evolueren naar een multi-biljoenen dollar markt, zoals veel beleggers hebben verwacht sinds 2016.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie