Brits veilinghuis gaat Belgische inbeslaggenomen bitcoins veilen

Brits veilinghuis gaat Belgische in beslag genomen bitcoins veilen

0

Het Britse veilinghuis Wilsons Auctions gaat voor de eerste keer een bitcoin (BTC) veiling houden, zo meldt het bedrijf op haar website op 18 februari.

De bitcoins zijn door de Belgische autoriteiten in beslag genomen in een drugshandel zaak waar het darknet voor gebruikt werd.

Het gaat in totaal om 315 tokens, waaronder 104,99 bitcoins (BTC) 104,99 bitcoin cash (BCH) tokens en 104,99 bitcoin gold (BTG) tokens. De totale waarde ligt rond de £300,000 ($430,000).

De online veiling zal 24 uur duren en zal van start gaan om 12 uur Britse tijd (GMT) op 28 februari. Volgens de website zal de veiling toegankelijk zijn voor een internationaal publiek.

Aidan Larkin, hoofd van asset recovery van Wilsons Auctions, zegt:

We zijn zeer verheugd dat we dit eerste-in-zijn-soort-contract van de Belgische federale overheid hebben gekregen om de in beslag genomen cryptocurrency te verkopen.

Na enorme investeringen in onze systemen en infrastructuur kunnen we overheids- en wetshandhavingsinstanties over de hele wereld een veilige oplossing bieden, zodat het steeds groter wordende probleem van in beslag genomen cryptocurrencies kan worden beheerd door een gerenommeerd veilingbedrijf met aanzienlijke ervaring met in beslag genomen activa.

Hoewel dit de eerste keer is dat een privé veilinghuis bitcoin veilt, heeft Wilsons Auctions recentelijk een dergelijke veiling gehouden met door de Britse overheid in beslag genomen monero (XMR).

Wie interesse heeft om mee te doen aan de online veiling kan de website hier vinden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws