Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Burger King Venezuela accepteert bitcoin betalingen in 40 vestigingen

Door een nieuwe samenwerking met Cryptobuyer accepteert Burger King in Venezuela vanaf heden betalingen met verschillende cryptocurrencies.

In een tweet van 30 december valt te lezen dat een enkele Burger King-vestiging  in het Sambil-gebied van Caracas nu bitcoin en een aantal altcoins accepteert. Naast de meest dominante cryptocurrency kan men betalen met ether (ETH), litecoin (LTC), binance coin (BNB), dash (DASH) en stablecoin tether (USDT).

- Advertentie -

Een deel van bovenstaande tweet leest:

We zijn verheugd om een commerciële samenwerking met @BurgerKingVE aan te kondigen.

Volgens een blogartikel van Dash zullen in totaal 40 locaties van Burger King in 2020 cryptocurrencies accepteren.

Cryptobuyer is een in Panama gevestigd cryptocurrency gateway startup die tevens een enorme hoeveelheid aan bitcoin-geldautomaten beheert. Het bedrijf biedt conversie van cryptocurrencies voor bedrijven, waarna Cryptobuyer de bedrijven uitbetaalt in fiatgeld. 

Venezuela blijft lijden onder grote economische onrust, wat aanleiding geeft tot inspanningen om het gebruik van cryptocurrency te stimuleren. De overheid heeft methoden voor internationale betalingen gemeden en zware beperkingen opgelegd met betrekking tot toegang tot vreemde valuta.

In plaats daarvan is de petro, de zeer controversiële door de staat gesteunde cryptocurrency, het officiële wapen om de crisis te bestrijden. De petro is nu de enige valuta die wordt geaccepteerd voor bepaalde diensten, zoals het aanvragen van paspoorten.

De experimenten van Burger King met bitcoin hebben in het verleden tot niets geleid. Verschillende initiatieven in Rusland en Europa bleken ook van korte duur te zijn en acceptatie verdween al snel na de lancering. Ditmaal lijkt het echter meer te zijn dan een simpel experiment, en is dit wellicht de eerste stap voor fastfood-ketens om cryptocurrencies globaal te gaan accepteren.

Er staat weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse van Crypto Insider David online! Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.630,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.595,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.656,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.658,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.681,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.595,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.630,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.656,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.658,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.681,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...