Rico Engelbarts
04/01/2020 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2020 18:00

Burger King Venezuela accepteert bitcoin betalingen in 40 vestigingen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Door een nieuwe samenwerking met Cryptobuyer accepteert Burger King in Venezuela vanaf heden betalingen met verschillende cryptocurrencies.
In een tweet van 30 december valt te lezen dat een enkele Burger King-vestiging  in het Sambil-gebied van Caracas nu bitcoin en een aantal altcoins accepteert. Naast de meest dominante cryptocurrency kan men betalen met ether (ETH), litecoin (LTC), binance coin (BNB), dash (DASH) en stablecoin tether (USDT).


Een deel van bovenstaande tweet leest:

We zijn verheugd om een commerciële samenwerking met @BurgerKingVE aan te kondigen.

Volgens een blogartikel van Dash zullen in totaal 40 locaties van Burger King in 2020 cryptocurrencies accepteren.
Cryptobuyer is een in Panama gevestigd cryptocurrency gateway startup die tevens een enorme hoeveelheid aan bitcoin-geldautomaten beheert. Het bedrijf biedt conversie van cryptocurrencies voor bedrijven, waarna Cryptobuyer de bedrijven uitbetaalt in fiatgeld. 
Venezuela blijft lijden onder grote economische onrust, wat aanleiding geeft tot inspanningen om het gebruik van cryptocurrency te stimuleren. De overheid heeft methoden voor internationale betalingen gemeden en zware beperkingen opgelegd met betrekking tot toegang tot vreemde valuta.
In plaats daarvan is de petro, de zeer controversiële door de staat gesteunde cryptocurrency, het officiële wapen om de crisis te bestrijden. De petro is nu de enige valuta die wordt geaccepteerd voor bepaalde diensten, zoals het aanvragen van paspoorten.
De experimenten van Burger King met bitcoin hebben in het verleden tot niets geleid. Verschillende initiatieven in Rusland en Europa bleken ook van korte duur te zijn en acceptatie verdween al snel na de lancering. Ditmaal lijkt het echter meer te zijn dan een simpel experiment, en is dit wellicht de eerste stap voor fastfood-ketens om cryptocurrencies globaal te gaan accepteren.
Er staat weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse van Crypto Insider David online! Mis ‘m niet!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie