Timo Bult Timo Bult
30/05/2021 16:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2021 16:49

Cardano (ADA) en enjin coin (ENJ) de hardste stijgers, bitcoin (BTC) toont kleine opleving

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Cardano (ADA) en enjin coin (ENJ) de hardste stijgers, bitcoin (BTC) toont kleine opleving

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Vanochtend zagen we al dat een aantal cryptocurrencies een mooie stijging in hebben weten te zetten. Het blijft echter nog altijd afwachten totdat bitcoin (BTC) de eerstvolgende weerstandszone bij $37.000 breekt. Tot die tijd is alles namelijk nog mogelijk! In dit artikel lees je een overzicht van de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Vindt bitcoin (BTC) een bodem?

De bitcoin koers zit nog altijd in een onzekere situatie na de heftige correctie de afgelopen weken. Sinds 23 mei hebben we een kleine stijging terug naar $40.000 gezien, maar tevens een nieuwe daling het $30.000-gebied in. Wel lijkt het erop dat de koers afgelopen nacht een hogere low heeft gevormd.

Sinds afgelopen nacht is de BTC prijs weer aardig gestegen met ongeveer 7%. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $35.820 op cryptocurrency exchange Coinbase. Bitcoin bereikte eerder op de dag nog een prijs van $36.500 maar daar lijkt de weerstand in de vorm van de middellijn van de Bollinger Bands op de 4-uurs grafiek te sterk te zijn geweest.

Vooruitkijkend blijft de situatie hetzelfde. Omhoog blijft bij $37.000 het eerstvolgende obstakel liggen met bij $41.000 de volgende belangrijke weerstand. Hier bevindt zich namelijk de 200-dagen moving average (MA) en de middellijn van de Bollinger Bands op deze tijdsframe. Alex Krüger, een bekende analist, geeft ons op Twitter nog wat hopium op betere tijden:

Cardano (ADA) gaat als een speer

Bij de altcoins in de top 10 zien we cardano (ADA) weer opvallend hard stijgen. Ten opzichte van 24 uur geleden staat de nummer 4 bijna 17% in de plus. ADA is hiermee nu $1,63 waard en lijkt te kunnen profiteren van de grote verwachtingen omtrent de Alonzo update waarover afgelopen week meer bekend is geworden.

Verder zien we ethereum (ETH) 2,6% stijgen, Binance coin (BNB) 4,4% en ripple (XRP) 6,2%. De hardste stijger van vandaag is niet cardano. Enjin coin (ENJ) staat namelijk 23,7% in de plus! Is dit het begin van een nieuwe etappe omhoog, of zien we slechts weer een kortstondige stuiter? We gaan het deze week zien!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie