Roy van Krieken Roy van Krieken
28/11/2021 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/11/2021 17:04

Cathy Wood verklaart waarom institutionele investeerders bitcoin kopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Cathy Wood verklaart waarom institutionele investeerders bitcoin kopen

Het afgelopen jaar vond er een belangrijke verschuiving van het sentiment van institutionele investeerders jegens bitcoin (BTC) plaats. De instroom van institutioneel geld kwam in een ware stroomversnelling en grote vermogensbeheerders begonnen eindelijk de wereld van crypto en bitcoin serieus te nemen. Dit resulteerde in veel nieuw institutioneel geld binnen de crypto sector. De CEO van Ark Invest, Cathy Wood, geeft aan waarom dit proces plaatsvond.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cathy Wood over BTC

Volgens de Ark Invest CEO staan grote institutionele investeerders op het moment te popelen om een positie in de grootste cryptocurrency te nemen, zo stelde zij in een interview met Barron’s. Volgens haar komt dit doordat zij zien dat de correlatie tussen de bitcoin koers en andere traditionele activa erg klein is.

“We kunnen zien wie naar binnen treden en het lijkt erop dat dit sterke, institutionele holders zijn. Waarom treden zij binnen? Omdat de correlatie van opbrengsten tussen crypto, met name bitcoin, en andere activa – aandelen, obligaties, valuta, goederen – erg klein is.”

Doordat deze correlatie volgens Wood dus klein is, kunnen institutionele investeerders een bitcoin investering doen om zo hun portfolio beter te diversifiëren en op die manier het risico te verkleinen, maar tegelijkertijd de opbrengsten te vergroten.

Hoewel Cathy Wood een enorme bitcoin bull is, had zij niet aan zien komen dat Elon Musk en Tesla een tijdje terug zelfs bitcoin op de balans zouden nemen. 

“Wat wij niet verwachtten toen we ons eigen bitcoin onderzoek deden, was dat instituties, voornamelijk bedrijven, hun cash reserves zouden gaan diversifiëren naar bitcoin.”

$500.000 bitcoin

De toekomst zal er voor elke bitcoin investeerders rooskleurig uitzien als we Cathy Wood mogen geloven. Zo gelooft zij dat een bitcoin prijs van tenminste $500.000 in de toekomst een realistisch doelwit is. 

Ark Invest heeft zelf ook een gigantische positie en bezit vele miljoenen aan bitcoin via het Grayscale Bitcoin Trust-fonds. Ook staan blockchain bedrijven zoals Coinbase centraal in de populaire ETF’s die zij aanbieden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie