Erik Voorhees, CEO en oprichter van cryptocurrency-exchange ShapeShift, zegt dat binnen 10 tot 20 jaar fiatvaluta zullen verdwijnen en overgenomen zullen worden door bitcoin (BTC). Dat meldt hij in een interview met Anthony Pompliano, oprichter van Morgan Greek Digital, uitgebracht op 26 september.
New episode with @ErikVoorhees!
We discuss the early days of Bitcoin, how he built Satoshi Dice, what ShapeShift does, how Erik thinks about KYC, AML & other regulations, and what he's most excited about for Bitcoin in the future.
Listen & learn!https://t.co/sH5HuUnr7n
— Pomp 🌪 (@APompliano) September 26, 2019
Voorhees gaat op een aantal verschillende onderwerpen tijdens het interview in. Als eerst spreekt hij over de dubbel uit 2017, toen bitcoin zijn all-time high (ATH) van $20.000 had bereikt:
Tegen de tijd dat de bubbel van 2017 plaatsvond, had ik al drie bubbels meegemaakt. Dus ik wist dat bitcoin en deze dingen de neiging hebben om in cycli te gaan. Ze hebben de neiging om na verloop van tijd te stijgen, maar ze zijn op de korte termijn erg volatiel.
Ze gedragen zich gek aan de bovenkant en gek aan de onderkant, en zolang je beide aankan en je shit niet verliest, is het een geweldige industrie. Dus toen de bubbel van 2017 kwam, was het voor mij geen nieuw fenomeen.
Maar elke bubbel is steeds intenser dan de vorige, en elke keer als dit gebeurt, krijg je deze nieuwe toestroom van mensen, die bijna allemaal alleen maar snel rijk willen worden. En wanneer de bubbel knapt, verdwijnen de meeste van hen, maar niet allemaal. Je krijgt dus een groeiende kerngroep van mensen die gefascineerd raken door de technologie.
Voorhees geeft aan dat door de komst van bitcoin, maar ook Facebooks libra, digitale valuta en fiatvaluta nu alledaagse onderwerpen van gesprek zijn geworden:
Het woord ‘fiat’ werd nooit in alledaagse gesprekken gebruikt voordat bitcoin uitkwam. En door bitcoin en de crypto-industrie, en vooral door Libra, gebruiken politici en economen het woord ‘fiat’. Ze hebben het over de eigenschappen van geld. Ze maken zich zorgen dat een bedrijf als Facebook met een valuta komt, omdat het kan concurreren met de dollar en het monetaire beleid kan schaden. Dat thema is geweldig. Dat is waarover we ongeveer acht of negen jaar geleden fantaseerden. En die trend houdt niet op.
Voorhees meldt dan ook dat hij ervan overtuigd is dat binnen 10 tot 20 jaar fiatvaluta zullen verdwijnen en overgenomen gaan worden door een cryptocurrency als bitcoin:
Over tien of twintig jaar denk ik dat fiat-valuta’s grotendeels verdwenen zijn. Tien is misschien ambitieus, maar ik denk dat 20 waarschijnlijk is. En de reden is dat wanneer bitcoin het overneemt, mensen de neiging zullen hebben om hun geld niet te sparen in activa die men kan depreciëren zoals de dollar en andere fiatvaluta.
Ik denk dat dit geweldig zal zijn omdat dit het vermogen van regeringen om geld uit te geven zal beperken. Ze kunnen de valuta niet meer oppompen. Het betekent dat regeringen moeten krimpen. Ik denk dat je een soort grensoverschrijdende, wereldwijde valuta zoals Bitcoin zult hebben die iedereen over de hele wereld zal gebruiken. Er zal niet meer het idee bestaan dat de valuta die je gebruikt gebaseerd is op waar je leeft. Op dezelfde manier dat internet grenzen heeft weggenomen en mensen gewoon overal ter wereld met elkaar praten. Bitcoin en blockchain-technologie gaan dat voor geld doen.
Als laatste gaat Voorhees nog in op de groeiende know your customer (KYC) procedures als anti-money laundering (AML) in de markt en of deze processen wel zo een goed idee zijn:
Fundamenteel denk ik dat als je niemand pijn doet, je het verdient alleen gelaten te worden. En dat is echt de basis van mijn ethiek. Als je iemand geen pijn hebt gedaan, moet je vrij zijn. Dat zou de basis moeten zijn waar Amerika op gebouwd is. In de context van het bedrijfsleven hebben we iemands naam, adres of sofinummer niet nodig om crypto’s met diegene te verhandelen.
Als we die informatie opslaan dan riskeren we die persoon want al hun persoonlijke informatie staat nu op het internet. Ik ben fel tegen het opslaan van persoonlijke informatie van mensen. We hebben het gedaan, niet omdat we dat wilden, maar omdat we ertoe gedwongen werden.
De overheid wil in feite dat financiële instellingen mensen voor hen bespioneren. Ze willen dat de bedrijven in feite deel uitmaken van hun bewakingsapparatuur en ze dwingen bedrijven wettelijk om dit uit te voeren.
We hebben letterlijk miljoenen dollars uitgegeven in meerdere rechtsgebieden om erachter te komen of we dit zouden moeten doen en op welke manier. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat als we het niet zouden doen, we waarschijnlijk in een cel zouden worden gegooid en ons leven voorbij zou zijn.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.