Timo Bult Timo Bult
17/10/2020 17:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2020 17:42

CEO financieel adviesbureau over bitcoin (BTC): "Er is een gevoel dat we een mini-boom zullen meemaken"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
CEO financieel adviesbureau over bitcoin (BTC):

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen tijd omringd met positiviteit. Een aantal grote partijen betraden de markt en de koers lijkt zich sterk te kunnen houden boven het $11.000 prijsniveau, ondanks een aantal grote tegenslagen de afgelopen weken. Nigel Green, CEO van financieel adviesbureau deVere Group, laat in een blogpost dan ook weten positief te zijn over wat komen gaat voor bitcoin.
deVere Group is een adviesbureau dat in 2002 werd opgericht. Het heeft 80.000 klanten wereldwijd. In totaal heeft het ongeveer $10 miljard aan kapitaal onder advies of administratie. In zijn blogpost laat Green weten een mogelijke “mini-boom” te verwachten, vergelijkbaar met de boom in 2017:

“Er is de afgelopen weken een lawine van interesse in Bitcoin geweest van bekende investeerders. De activiteit van beleggers trekt aanzienlijk aan met verschillende on-chain maatstaven en aanhoudende – en toenemende – wereldwijde politieke, economische en sociale turbulentie, wat erop wijst dat er voor het einde van het jaar een prijsstijging zal zijn.”

Green stelt verder dat “net als goud kan worden verwacht dat bitcoin zijn waarde behoudt of zelfs in waarde stijgt terwijl andere activa dalen:”

“Beleggers zullen hun blootstelling aan gedecentraliseerde, niet-soevereine, veilige digitale valuta’s, zoals Bitcoin, vergroten om hen te helpen beschermen tegen de mogelijke problemen in traditionele markten.”

Daar voegt hij aan toe:

“Er is een groeiend gevoel dat we een mini-boom zullen meemaken vergelijkbaar met die aan het einde van 2017. De prijzen moeten de interesse van beleggers nog inhalen – maar dit is slechts een kwestie van tijd, aangezien beleggers niet willen slaapwandelen naar misschien recordprijzen voor dit jaar in de aanloop naar eind 2020 …”

Met het coronavirus nog altijd een groot problemen voor vrijwel alle landen in de wereld, bevinden veel economieën zich op onbekend terrein. Door de grote onzekerheid is het nog altijd niet duidelijk wat de échte impact zal gaan zijn, zeker nu centrale banken geld blijven bijdrukken om de klappen op te kunnen vangen. Wat het effect hiervan op de lange termijn zal zijn is nog altijd niet duidelijk.
Een aantal bedrijven besloot dan ook om een deel van hun reserves om te zetten in bitcoin als een soort verzekering tegen de eventuele negatieve gevolgen van deze situatie. Onder andere Twitter CEO Jack Dorsey’s Square stopte miljoenen in de digitale valuta. 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie