CEO MicroStrategy bezit zelf ook enorme hoeveelheid bitcoin (BTC)

Het bedrijf MicroStrategy is de afgelopen tijd vaak in het nieuws gekomen vanwege zijn enorme bitcoin (BTC) aankoop. Om het geloof in Bitcoin te benadrukken, maakte de CEO van het bedrijf onlangs bekend zelf ook bitcoin te bezitten.

- Advertentie -

MicroStrategy is een business intelligence bedrijf dat al meer dan 30 jaar bestaat. Onlangs besloot het om bitcoin officieel onderdeel uit te laten maken van zijn reserves als gevolg van de verwachte inflatie. Het kocht in twee delen in totaal 38.250 bitcoins ter waarde van meer dan $400 miljoen.

Gisteren bereikte bitcoin de highs van de bullrun in 2019. Een Twitter account genaamd MicroStrategy Bitcoin Tracker houdt bij hoeveel het bedrijf in de plus staat met zijn bitcoin investering. Gister was dat op een zeker moment maar liefst $104 miljoen!

Het geloof van het bedrijf in bitcoin lijkt hiermee sterker te worden. Ook de CEO, Micheal Saylor, is behoorlijk bijgedraaid. In 2013 verwachtte hij nog dat bitcoin dood zou bloeden, echter gaf hij onlangs aan zelf maar liefst $230 miljoen aan bitcoin te bezitten. Hij kocht zijn bitcoin nog voor zijn bedrijf dit deed:

“Sommigen hebben gevraagd hoeveel #BTC ik bezit. Ik persoonlijk #hodl 17.732 BTC die ik gemiddeld voor $9.882 per stuk kocht. Ik heb MicroStrategy van deze holdings op de hoogte gebracht voordat het bedrijf besloot om #bitcoin voor zichzelf te kopen.”

- Advertentie -

De tweet van Saylor is opmerkelijk gezien zijn opvattingen in het verleden. Een waarschuwing is hier overigens wel op zijn plek: Maak nooit bekend hoeveel bitcoin je bezit, zoals Saylor dus wel doet. Door bekend te maken hoeveel bitcoin je bezit kan je jezelf het doelwit maken van allerlei narigheid zoals oplichting of zelfs afpersing. Kijk dus goed uit!

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.049,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.770,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.809,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.863,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.884,70 Kopen
Laatste nieuws

Miljardenbedrijf MicroStrategy koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin (BTC)

0
Het business intelligence- en softwarebedrijf MicroStrategy heeft gisteravond bekendgemaakt weer miljoenen dollars in bitcoin (BTC) te hebben geïnvesteerd. Dit maakte de CEO van het bedrijf,...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...