Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

CEO van BitGo over lockdown-maatregelen: ‘Stop 3% van je portfolio in bitcoin (BTC)’

Coronavirus lockdowns zullen ervoor zorgen dat mensen uit fiat geld stappen en goud en bitcoin (BTC) kopen, waarschuwt de CEO van de cryptocurrency vermogensbeheerder BitGo.

In een aantal tweets van 12 augustus van Mike Belshe, spoorde hij zijn volgers en investeerders aan om minimaal 3% van hun portfolio in bitcoin te hebben. terwijl vele landen in de wereld hun lockdown-maatregelen aanscherpen, vindt Belshe dat Amerika op een soort gevangenis begint te lijken.

- Advertentie -

“De regering wordt gedwongen om lockdowns te handhaven voor politieke correctheid, wat hen zal dwingen om nog sneller geld te drukken. Institutionele beleggers signaleren dit en erkennen dat de devaluatie het moeilijk zal maken om contanten vast te houden”, schreef hij.

Die institutionele partijen haalden deze week de krant, toen het miljardenbedrijf MicroStrategy aangaf dat het bitcoin als zijn schatkistreserve heeft aangenomen. Een buy-in van $250 miljoen gaf het daadwerkelijke gevoel van verandering, waarbij CEO Michael Saylor de unieke eigenschappen van bitcoin als geld benadrukte.

“Ze zoeken naar alternatieven, en het … komt neer op Bitcoin en goud,” vervolgde Belshe.

“Als je nu geen Bitcoin hebt, is het tijd om ten minste 3% van je nettowaarde in Bitcoin te steken. Dit is het laagste risico, de hoogste asymmetrische opwaartse investering die je waarschijnlijk tijdens je leven zult zien. Of stop de lockdown. Maar koop toch Bitcoin.” voegde hij hieraan toe.

Al een tijd ligt het uitgangspunt achter lockdowns onder zware kritiek van Bitcoin-supporters. In het specifiek heeft Saifedean Ammous, auteur van ‘The Bitcoin Standard’, de maatregel bekritiseerd aangezien hij denkt dat dit op lange termijn juist veel schadelijker voor een land en haar bevolking is dan het coronavirus.

Door een duidelijke overeenkomst tussen inflatoire fiatvaluta en verminderde welvaart zien we dat bitcoin toch echt de enige oplossing is voor degenen die willen sparen voor de toekomst. Dat werd deze week nogmaals benadrukt door data die de correlatie tussen de prijsactie van bitcoin en de balansen van centrale banken toonde.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.283,72 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.283,72 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...