Sander van Rijn Sander van Rijn
23/08/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/08/2023 13:00

Chinese ambtenaar krijgt levenslang voor bitcoin mining

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Chinese ambtenaar krijgt levenslang voor bitcoin mining

Foto: Andy.LIU/Shutterstock

Een Chinese ambtenaar is op 22 augustus veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor corruptie en machtsmisbruik. Xiao Yi, de man in kwestie, zou een bedrijf hebben geholpen met de financiering en vervalsing van documenten voor het minen van bitcoin (BTC). China verbood alle vormen van bitcoin en crypto mining in mei 2021.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Subsidies aan bitcoin mining bedrijf

Volgens de lokale mediabron Xinhua News Agency is de overheidsfunctionaris veroordeeld voor het aannemen van steekpenningen en machtsmisbruik. Ook had de ambtenaar zich schuldig gemaakt aan onwettige bedrijfsvoering.

In het proces kwam naar voren dat de beklaagde van 2008 tot 2021 misbruik maakte van verschillende overheidsposities. In zijn laatste vier jaren verleende Xiao Yi als secretaris zijn bijstand aan ondernemingen die zich bezighielden met de productie van digitale valuta. Hij ondersteunde de bitcoin mining bedrijven met financiële subsidies.

Een van deze bedrijven zou met deze overheidssubsidies op een gegeven moment meer dan 160.000 bitcoin mining machines beheren. Het bedrijf heeft de mining activiteiten kunnen faciliteren door rapporten te vervalsen en de classificatie van het elektriciteitsverbruik aan te passen. Het totale verbruik zou in drie jaar tijd goed zijn voor 10% van het elektriciteitsnet van Fuzhou. Het bedrijf had een waarde van 329 miljoen dollar.

Advertisement

Levenslang voor bitcoin mining

De Chinese rechtbank oordeelt dat de strafbare feiten bijzonder ernstig zijn en dat de beklaagde met deze handelingen het belang van het Chinese volk heeft geschaad. Naast een levenslange gevangenisstraf, zijn ook zijn politieke rechten voor het leven ontnomen en heeft de staat zijn persoonlijke bezittingen in beslag genomen.

De in beslag genomen goederen worden teruggevorderd en teruggestort in de Chinese staatskas. Ook de opbrengst van de omkopingen worden overhandigd aan de Chinese overheid.

In China geldt op dit moment een verbod op bijna alles wat met cryptocurrencies te maken heeft. Enkel het bezit van digitale activa is nog toegestaan. De Chinese overheid treed hard op tegen alle crypto gerelateerde activiteiten terwijl het zijn eigen centrale bank digital currency (CBDC), een cryptomunt uitgegeven door de centrale bank, promoot.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement