Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Altcoin nieuws Chinese bitcoin (BTC) whale verliest $45 miljoen aan cryptocurrency

Chinese bitcoin (BTC) whale verliest $45 miljoen aan cryptocurrency

Voorstanders van Bitcoin hebben het vaak over het be your own bank-gevoel; het idee van financiële vrijheid waarbij je voor het beheren van vermogen niet afhankelijk bent van een derde partij zoals een bank. Vaak wordt de mogelijkheid, om middels blockchain-technologie écht je vermogen in eigen beheer te hebben, beschouwd als een van Bitcoins mooiste eigenschappen. Het is daarbij wel van belang om te beseffen dat je ook zelf verantwoordelijk bent voor de veiligheid van je vermogen. Daar kwam een Reddit-gebruiker met de naam Zhoujianfu op een nare manier achter.

Op Reddit is te lezen dat Zhoujianfu is gehackt waarbij een groot bedrag aan bitcoin (BTC) en bitcoin (BCH) is gestolen. Zo valt te lezen:

Dit is mijn adres, godverdomme. De transacties hebben maar 3 bevestigingen, als miners/de community kunnen helpen, ik heb de private keys. Help, help, help… grote beloning natuurlijk.

- Advertentie -

Het wallet-adres dat op Reddit wordt genoemd geeft aan dat er $30 miljoen aan BCH en $15 miljoen aan BTC is gestolen. De sporen wijzen erop dat iemand het geld naar meerdere andere wallets heeft verzonden, waarmee het bedrag werd opgesplitst en het geld moeilijker te volgen is.

Volgens Zhoujianfu is hij slachtoffer geworden van een zogeheten SIM swap. Bij een SIM swap neemt een hacker de identiteit van een mobiele telefoon middels social engineering over (het telefoonnummer) om toegang te krijgen tot de cryptocurrency. Veel diensten vergen bij het inloggen twee-factor-authenticatie (2FA), waarbij het mobiele telefoonnummer wordt gebruikt om verificatiecodes naar toe te sturen. Overigens is het nog niet bevestigd dat het om een SIM swap gaat en velen zetten vraagtekens bij het voorval gezien het ongebruikelijk is om deze hoeveelheden zo te bewaren dat ze met enkel een telefoon toegankelijk zijn.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.161,76 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.055,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.121,87 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.122,82 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.124,54 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...