Kevin Schijven Kevin Schijven
22/02/2020 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2020 18:00

Chinese bitcoin (BTC) whale verliest $45 miljoen aan cryptocurrency

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Chinese bitcoin (BTC) whale verliest $45 miljoen aan cryptocurrency

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Voorstanders van Bitcoin hebben het vaak over het be your own bank-gevoel; het idee van financiële vrijheid waarbij je voor het beheren van vermogen niet afhankelijk bent van een derde partij zoals een bank. Vaak wordt de mogelijkheid, om middels blockchain-technologie écht je vermogen in eigen beheer te hebben, beschouwd als een van Bitcoins mooiste eigenschappen. Het is daarbij wel van belang om te beseffen dat je ook zelf verantwoordelijk bent voor de veiligheid van je vermogen. Daar kwam een Reddit-gebruiker met de naam Zhoujianfu op een nare manier achter.
Op Reddit is te lezen dat Zhoujianfu is gehackt waarbij een groot bedrag aan bitcoin (BTC) en bitcoin (BCH) is gestolen. Zo valt te lezen:

Dit is mijn adres, godverdomme. De transacties hebben maar 3 bevestigingen, als miners/de community kunnen helpen, ik heb de private keys. Help, help, help… grote beloning natuurlijk.

Het wallet-adres dat op Reddit wordt genoemd geeft aan dat er $30 miljoen aan BCH en $15 miljoen aan BTC is gestolen. De sporen wijzen erop dat iemand het geld naar meerdere andere wallets heeft verzonden, waarmee het bedrag werd opgesplitst en het geld moeilijker te volgen is.
Volgens Zhoujianfu is hij slachtoffer geworden van een zogeheten SIM swap. Bij een SIM swap neemt een hacker de identiteit van een mobiele telefoon middels social engineering over (het telefoonnummer) om toegang te krijgen tot de cryptocurrency. Veel diensten vergen bij het inloggen twee-factor-authenticatie (2FA), waarbij het mobiele telefoonnummer wordt gebruikt om verificatiecodes naar toe te sturen. Overigens is het nog niet bevestigd dat het om een SIM swap gaat en velen zetten vraagtekens bij het voorval gezien het ongebruikelijk is om deze hoeveelheden zo te bewaren dat ze met enkel een telefoon toegankelijk zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie