Chinese crypto-miljonairs kopen vastgoed in buitenland met Bitcoin

De investeerders die er vroeg bij waren met Bitcoin (BTC) en tal van andere cryptocurrencies, hebben gezien hun beleggingen in de afgelopen jaren enorm is waarde zijn gestegen. Sommige vroege HODL’ers kiezen ervoor om hun crypto-holdings verder te diversifiëren naar de wereldwijde vastgoedsector.

Dit is het geval met de early adopters van Bitcoin in China. Guo Hongcai, een rundveehouder van beroep, bezat al vroeg BTC en is een van de crypto-miljonairs die zijn winsten in de wereldwijde vastgoedsector steekt. In april verkocht Hongcai 500 BTC in de VS en gebruikte de opbrengst om een landhuis van meer dan 9000 m² in Los Gatos, 1,5 uur rijden van San Francisco, te kopen. Op de oprit van zijn optrekje heeft hij ook een Rolls-Royce geparkeerd staan, die hij ook nog kon kopen van de opbrengst van de BTC-verkoop.

Hongcai vertelde Coindesk het volgende met betrekking tot zijn recente rijkdom:

Het is doodnormaal om Bitcoins te verkopen in de VS. Nadat je Bitcoin verkocht hebt, kun je gewoon alles kopen wat je maar wilt.

Advertentie

Hongcai noemt zijn nieuwe residentie zijn “Mansion of Chives” omdat “Chives” (bieslook) ook Chinees jargon is voor beleggers die kwetsbaar zijn voor grote sell-offs.

Hongcai sluit zich aan bij andere Chinese crypto-miljonairs die hun cryptocurrencies overzetten in andere soorten investeringen, nadat de Chinese overheid eerder dit jaar de crypto-activiteiten in het land terugdrong.

Natalia Karayaneva. CEO van Propy, een vastgoedbedrijf dat zich bezig houdt met crypto-aankopen, meldde het volgende over de nieuwe door crypto aangedreven sector:

We zien dat steeds meer mensen bereid zijn om onroerend goed te kopen met cryptocurrencies, omdat het steeds gemakkelijker wordt om hun geld uit het land te krijgen met Bitcoin, in plaats van een bankrekening in Hong Kong op te zetten en hun geld uit het land te krijgen via handelskanalen.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.669,30 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.611,03 Kopen
2
2
Bitvavo
Reviewed
€6.619,00 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€6.655,65 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€6.669,33 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.683,51 Kopen
Laatste nieuws