Rico Engelbarts
21/07/2018 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/07/2018 16:00

Chinese crypto-miljonairs kopen vastgoed in buitenland met Bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De investeerders die er vroeg bij waren met Bitcoin (BTC) en tal van andere cryptocurrencies, hebben gezien hun beleggingen in de afgelopen jaren enorm is waarde zijn gestegen. Sommige vroege HODL’ers kiezen ervoor om hun crypto-holdings verder te diversifiëren naar de wereldwijde vastgoedsector.
Dit is het geval met de early adopters van Bitcoin in China. Guo Hongcai, een rundveehouder van beroep, bezat al vroeg BTC en is een van de crypto-miljonairs die zijn winsten in de wereldwijde vastgoedsector steekt. In april verkocht Hongcai 500 BTC in de VS en gebruikte de opbrengst om een landhuis van meer dan 9000 m² in Los Gatos, 1,5 uur rijden van San Francisco, te kopen. Op de oprit van zijn optrekje heeft hij ook een Rolls-Royce geparkeerd staan, die hij ook nog kon kopen van de opbrengst van de BTC-verkoop.
Hongcai vertelde Coindesk het volgende met betrekking tot zijn recente rijkdom:

Het is doodnormaal om Bitcoins te verkopen in de VS. Nadat je Bitcoin verkocht hebt, kun je gewoon alles kopen wat je maar wilt.

Hongcai noemt zijn nieuwe residentie zijn “Mansion of Chives” omdat “Chives” (bieslook) ook Chinees jargon is voor beleggers die kwetsbaar zijn voor grote sell-offs.
Hongcai sluit zich aan bij andere Chinese crypto-miljonairs die hun cryptocurrencies overzetten in andere soorten investeringen, nadat de Chinese overheid eerder dit jaar de crypto-activiteiten in het land terugdrong.
Natalia Karayaneva. CEO van Propy, een vastgoedbedrijf dat zich bezig houdt met crypto-aankopen, meldde het volgende over de nieuwe door crypto aangedreven sector:

We zien dat steeds meer mensen bereid zijn om onroerend goed te kopen met cryptocurrencies, omdat het steeds gemakkelijker wordt om hun geld uit het land te krijgen met Bitcoin, in plaats van een bankrekening in Hong Kong op te zetten en hun geld uit het land te krijgen via handelskanalen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie