Roy van Krieken Roy van Krieken
30/03/2024 16:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2024 14:36

Coinbase topman heeft grootse verwachtingen voor bitcoin in april

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Invloedrijke ARK Invest trekt zich verder terug uit crypto exchange

Foto: Coinbase/Shutterstock

De cryptomarkt en bitcoin (BTC) staan op het punt een positieve draai te maken in het tweede kwartaal van dit jaar, volgens David Duong, hoofdonderzoeker bij Coinbase. Duong’s recente analyse suggereert dat er redenen zijn voor optimisme. Vooral vanaf de tweede helft van april is het niet gek om weer een opleving van de markt te verwachten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Stabiliteit binnen crypto tegen de verwachtingen in

Tegen alle verwachtingen in heeft de cryptomarkt een opmerkelijke stabiliteit getoond volgens het rapport van Coinbase. Deze stabiliteit zou echter een test kunnen ondergaan tijdens het aanstaande ‘belastingseizoen’ op veel plekken in de wereld, waarin beleggers mogelijk genoodzaakt zijn hun bezittingen te verkopen. Dat kan leiden tot een daling van de prijzen. Desondanks ziet Duong een zilveren randje: veel van de eerder deze maand geïdentificeerde zorgen lijken te verminderen, wat een gunstiger klimaat voor de cryptomarkt zou kunnen scheppen.

“De situatie voor Q2 2024 lijkt ons gunstiger voor cryptoprestaties. Dat gezegd hebbende, denken we dat die positieve factoren zich pas duidelijker zullen manifesteren vanaf de tweede helft van april,” verklaarde Duong.

Een belangrijk aspect van Duong’s optimisme is gebaseerd op het vraag en aanbod bij bitcoin. Dit wordt aangedreven door twee cruciale gebeurtenissen: de aanstaande halving en de afloop van de zogeheten beoordelingsperiode voor nieuwe financiële producten zoals de succesvolle spot Bitcoin ETF’s. Veel grote financiële instellingen in de VS moeten verplicht 90 dagen wachten om financiële producten, zoals Bitcoin ETF’s, aan te mogen bieden. Deze 90 dagen lopen bijna ten einde, wat volgens Coinbase kan betekenen dat er een grote hoeveelheid kapitaal de ETF-markt in kan stromen.

Deze twee samen zaken betekent volgens Coinbase een buitengewoon positief vooruitzicht voor bitcoin en de bredere crypto markt.

Advertentie

De impact van de BTC halving

Aan de aanbodzijde wordt verwacht dat de halving de aanvoer van nieuwe BTC significant zal beïnvloeden door de snelheid waarmee nieuwe munten op de markt komt te verminderen. Als de vraag stabiel blijft of groeit, kan de prijs van Bitcoin potentieel stijgen, wat een bullish scenario voor de cryptomarkt zou betekenen.

Ondanks mogelijke uitdagingen op de korte termijn, zoals het belastingseizoen, wijzen de analyses van Duong op een positieve toekomst voor de cryptomarkt, vooral vanaf medio april. Het lijkt erop dat de cryptomarkt zich klaarmaakt voor een nieuwe opleving.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie