Kevin Schijven Kevin Schijven
19/09/2022 08:26 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2022 08:26

Crypto bloedbad: bitcoin zakt flink, ethereum en luna dalen nog harder

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto markt krijgt forse klap, dit zijn de hardste stijgers en dalers

Foto: kkssr/Shutterstock

September is historisch gezien geen goede maand voor veel financiële markten, en dat lijkt inmiddels dit jaar weer het geval te zijn. Veel koersen kleurden afgelopen week al behoorlijk rood en deze week start gelijk met een forse daling. De totale marktkapitalisatie voor alle cryptocurrencies zakt weer onder de grens van $1 biljoen naar $940 miljard met een daling van 7,4% in de afgelopen 24 uur.

De markt speculeert dat wellicht de angst al toeslaat in aanloop naar de volgende Federal Open Market Committee (FOMC) doordat de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) afgelopen week hoger uitkwam dan verwacht. Op woensdag 21 september krijgen we te horen wat de Federal Reserve beslist. Vandaag worden ook nieuwe cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt gepubliceerd. Het kan dus weer een zeer volatiele week worden. Discussieer hierover mee in onze Discord omgeving!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin keldert richting lows

Vanochtend was al op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin (BTC) richting de vorige low van $18.500 zakt. Dat is inmiddels gebeurd en de bitcoin koers hangt het afgelopen uur vlak onder $18.500. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $18.480 op Binance en €18.530 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 8% in de min.

Veel analisten hadden eerst nog een kleine rebound verwacht richting $21.000, maar ondertussen is de Amerikaanse dollar index (DXY) weer aan het stijgen richting recordhoogtes. Zoals analist IT Tech hieronder aangeeft, ligt de volgende support voor bitcoin mogelijk op het jaarlijkse dieptepunt van $17.600. Wellicht zien we deze week nog een hertest van deze grens, maar houdt deze ditmaal stand?

Advertentie

Ethereum zakt meer dan 10%

Ethereum (ETH) krijgt zelfs nog een zwaardere klap te verduren, ondanks de “merge” van afgelopen week. Het is een teken dat de macro-economische toestand nog altijd de richting van de koersen bepaalt.

De ether koers dipte zojuist even onder $1.300 en tikte $1.290 aan. Op het moment van schrijven probeer ETH $1.300 terug te pakken, maar het ziet er niet bepaald stabiel uit. De ETH koers zakt met 10,5% vandaag naar de laagste prijs sinds medio juli, vlak nadat ETH even onder $1.000 dipte. Gaat dat weer gebeuren?

Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers vandaag

Helaas ziet de rest van de top grootste crypto er net zo somber uit vandaag. Binance coin (BNB) houdt het best stand, maar zakt alsnog met 6,7% onder $260. Dogecoin (DOGE) en solana (SOL) staan zo’n 8% in de min. Ripple (XRP) verliest meer dan 9% van zijn waarde en shiba inu (SHIB) bijna 10%. Cardano (ADA) staat 10,5% in ‘t rood vandaag en polkadot (DOT) zelfs 11,5%.

Dan hebben we nog hardere dalers vandaag in de top 100. Zo zakken lido (LDO), uniswap (UNI), waves (WAVES) en bitdao (BIT) allemaal met zo’n 12%. Terra (LUNA) blijft alsmaar dalen en staat vandaag 13% in de min. Eos (EOS) en Celsius (CEL) verliezen zelfs 14% van hun waarde, maar de grootste verliezer is vandaag ethereum classic (ETC) met een daling van bijna 17%.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie