Kevin Schijven Kevin Schijven
19/09/2022 06:19 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 19:34

Bitcoin maakt weer flinke duik, gaan we nu nieuwe lows zien?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Slecht nieuws voor bitcoin: koers kan zakken naar $7.000

Foto: CKA/Shutterstock

Bitcoin (BTC) verloor gisteren grip op de $20.000 en begoen toen weer gestaag te dalen. Tot vanochtend vroeg dan, toen de koers ook grip op de $19.500 verloor en weer een flinke duik maakte. Bitcoin zakte helemaal naar $18.750 vanochtend en stijgt op het moment van schrijven naar $18.850 op FTX en €18.800 op Bitvavo.

Daarmee staat de BTC prijs vandaag bijna 8% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 49%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $360 miljard en de dominantie op 39,5%. De Fear & Greed Index komt uit op 21 (Extreme Fear).

Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin nieuws van gisteren

Advertentie

Bitcoin lijkt snel op weg naar nieuwe lows

Na de flinke duik op 13 september, begonnen de Crypto Insiders analisten al over nieuwe lows te praten. De bitcoin koers consolideerde afgelopen week rond $19.750 en de analisten hadden eerst een uitbraak richting $21.000 verwacht. Daar ligt namelijk het 0,5 Fibonnaci level. Ze verwachten inmiddels een grote kans dat we een nieuw low onder $18.500 zullen zien.

Houd er rekening mee dat de onderstaande grafiek van gisteren is, toen de kans nog groot leek dat bitcoin eerst naar $21.000 zou stijgen. Heb je vragen over deze analyse? Deze kun je stellen in onze Discord omgeving waar snel een nieuwe koersupdate zal volgen.

bitcoin analyse 18 september (Tradingview)
Bitcoin analyse 18 september (Tradingview)
Bitcoins 200-dagen moving average nadert record: Waarom dit belangrijk is
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin miners overtuigd van lange termijn potentie

Miners vormen een belangrijk onderdeel van het Bitcoin netwerk. Wanneer veel miners actief zijn en de concurrentie groot is laat dit zien dat men vertrouwen heeft in het netwerk. Daarom bereikte afgelopen week de hash rate en mining moeilijkheidsgraad nieuwe records. De Bitcoin difficulty ribbon compression is een metriek die de moeilijkheidsgraad meeneemt om te analyseren of een mogelijke bodem dichtbij is. Op de onderstaande grafiek is deze metriek weergegeven.

Bitcoin Difficulty Ribbon Compression (Glassnode)
Bitcoin Difficulty Ribbon Compression (Glassnode)

Een lage waarde (aangegeven door de groene band) betekent dat de moeilijkheidsgraad sterk aan het toenemen is. Afgelopen week heeft de difficulty ribbon compression metriek een record laag niveau behaald. Dit toont dat miners ondanks de lage koers blijven investeren in het netwerk.

Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie