Kevin Schijven Kevin Schijven
11/11/2021 17:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2021 17:22

Crypto fondsbeheerder Grayscale haalt grootste goud fonds ter wereld in

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto fondsbeheerder Grayscale haalt grootste goud fonds ter wereld in

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Grayscale Investments, de grootste cryptocurrency vermogensbeheerder ter wereld, beheert nu meer aan crypto dan het grootste goud fonds ter wereld aan goud beheert. Grayscale meldde gisteren op Twitter dat het bedrijf nu voor het eerst meer dan $60 miljard aan assests under management (AUM) heeft:

In vergelijking beheert het grootste goudfonds ter wereld, SPDR Gold Shares (GLD), momenteel zo’n $58,1 miljard. Dat wordt gevolgd door iShares Gold Trust (IAU) met $28,9 miljard en VanEck Vectors Gold Miners ETF (GDX) met $13,6 miljard.

Er moet hier echter wel een kanttekening gemaakt worden. Gisteren braken veel koersen even uit, maar later op de dag maakte ze juist weer een flinke correctie omlaag. Dat zou dus betekenen dat het AUM van Grayscale nu wellicht weer iets onder die van GLD zit.

Ook geldt dit alleen voor alle crypto fondsen samen van Grayscale. Als je alleen het bitcoin (BTC) fonds neemt van Grayscale, de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), dan kwam het totaal gisteren op $43,557 miljard uit. Dit bedrag is vandaag gedaald naar $42 miljard.

Er wordt nu al tijdje discussie gevoerd over welke activa beter als een zogenaamde inflatiehedge of veilige haven dient; goud of bitcoin? De meningen blijven verdeeld, maar we zien steeds meer investeerders hun goud voor bitcoin inruilen. Dat meldde nog onlangs JPMorgan, de grootste bank van de VS.

Grayscale speelt hier al langer op in en voerde dit jaar agressief campagne met de slogan “drop gold.” De crypto fondsbeheerder wil overigens van zijn bitcoin fonds een beursgenoteerd fonds maken, oftewel een exchange-traded fund (ETF). Het zou dan gaan om een spot-ETF waar het bedrijf onlangs een aanvraag voor indiende. Dat was op het moment dat de eerste futures-ETF werd goedgekeurd door de Amerikaanse SEC. Grayscale denkt dat het product wellicht al aankomende zomer lanceert.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie