Home Nieuws Bitcoin nieuws Crypto kan geld herdefiniëren zoals Apple dat deed met telefoons, zegt Alibaba...

Crypto kan geld herdefiniëren zoals Apple dat deed met telefoons, zegt Alibaba miljardair Jack Ma

- Advertentie -

Jack Ma, de rijkste man in China, zegt dat hij gelooft dat digitale valuta als cryptocurrencies de potentie hebben om geld te herdefiniëren en waarschijnlijk de kern zullen vormen van ons toekomstig wereldwijde financiële systeem.

Jack Ma of Mǎ Yún is de medeoprichter en voormalig CEO van de Alibaba, het Chinese Amazon of Bol.com. Met een geschatte waarde van meer dan $50 miljard wordt hij gezien als een van de machtigste mensen op aarde. Ma hield een speech op 24 oktober tijdens een financieel forum in China.

Ma uit kritiek over internationale financiële regelgeving en zegt dat China zijn eigen weg moet inslaan. Ma kondigt aan dat de Ant Group, het bedrijf achter het populaire Alipay en een zusterbedrijf van Alibaba, over enkele dagen ’s werelds grootste initial public offering (IPO) gaat houden met het doel om maar liefst $30 miljard binnen te halen.

Ma zegt dat hij gelooft dat de wereld uitkijkt naar een nieuw financieel systeem dat inclusiever, groener en duurzamer is. Een systeem dat gebruik maakt van opkomende technologieën als big data, cloud computing en blockchain.

Volgens Ma kunnen digitale valuta als cryptocurrencies geld herdefiniëren vergelijkbaar met hoe Apple mobiele telefoons herdefinieerde via de iPhone:

Het digitale valutasysteem is niet alleen een technisch probleem, maar ook een oplossing voor toekomstige problemen. Digitale valuta kan valuta opnieuw definiëren. Hoewel de belangrijkste functie van valuta hetzelfde zal blijven, zal het valuta herdefiniëren, net zoals Apple mobiele telefoons herdefinieerde wat niet alleen maar een telefoon nog is.

Of Ma nu ook positiever over bitcoin (BTC) is geworden is niet bekend. In 2018 noemde hij bitcoin namelijk nog een “zeepbel.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.336,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.397,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.400,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.443,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.620,70 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...