Kevin Schijven Kevin Schijven
20/09/2022 08:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2022 08:37

Crypto-markt herstelt iets: XRP, CHZ, & LUNC stijgen weer hard

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto markt maakt wederom forse duik, toch blijft XRP juist stijgen

Foto: mkarco/Shutterstock

De crypto-markt maakte gisterenochtend nog een flinke duik, maar kon daarna iets herstellen. Toch is er vrees dat deze rebound mogelijk van korte duur is. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies blijft onder $1 biljoen hangen, maar stijgt met 3,6% in de afgelopen 24 uur naar $975 miljard.

De spanning op de financiële markten begint langzamerhand op te lopen in aanloop naar de Federal Open Market Committee (FOMC) van morgen. Discussieer hierover mee in onze Discord omgeving!

Ethereum wil hogere limiet transactiekosten – maar waarom?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin maakt kleine rebound

Bitcoin (BTC) dook gisteren weer naar de low van $18.500, maar de rebound brengt de koers op het moment van schrijven terug naar $19.350 op Coinbase en €19.340 op Bitvavo. Daarmee staat BTC koers vandaag 4,8% in de plus. Analisten betwisten of de daling om een fake-out ging of dat we snel nieuwe lows zullen zien.

Cryptoquant-analist Greatest Trader waarschuwt echter dat lange-termijn houders toch BTC naar exchanges sturen. Dat kan volgens de analist voor genoeg verkoopdruk zorgen om de BTC prijs richting $16.000 te duwen.

Advertentie

Ethereum herstelt ook iets

Ook ethereum (ETH) maakte een kleine rebound na een forse daling. Ether tikte afgelopen nacht even $1.390 aan, zakte vanochtend terug naar $1.355, maar de koers staat alsnog 3,9% in de plus vandaag.

Analysebedrijf Messari meldt dat een grote groep ether miners na de ‘merge’ zijn overgestapt naar ethereum classic (ETC) en ethereum pow (ETHW). Alhoewel de hash rate van ETC met 3x is gestegen, zegt Messari dat het waarschijnlijk niet winstgevens voor miners zal zijn om dit vol te houden, gezien de veel lagere marktkapitalisatie. Het aantal miners op ETHW is al flink aan het dalen, en Messari verwacht niet dat dit herstelt.

Crypto ontbijt: BlackRock fonds is beste ETF ooit, AI nieuws & meer
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP hardste stijger crypto top 10

Onder de grootste crypto is ripple (XRP) weer de hardste stijger. Die trend begon een paar dagen geleden na mogelijk positief nieuws over de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Gisteren bezocht CFTC-commissaris Caroline Pham Ripple. Het lukte XRP afgelopen nacht nog niet om $0,39 te veroveren, maar staat met een prijs van $0,38 alsnog 8,4% in de plus vandaag.

Ethereum ontwikkelaars kondigen grote verandering op het netwerk aan
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Chiliz en Luna classic hardste stijgers top 100

In de top 100 hebben we een aantal forse stijgers vandaag. Terra (LUNA) staat 7% in de plus en kava (KAVA) en algorand (ALGO) staan al 8% in de plus. Apecoin (APE), stellar (XLM), lido (LIDO) en terra luna classic (LUNC) staan zelfs zo’n 9% in de plus vandaag.

Toch is het chiliz (CHZ) die weer de show steelt. De CHZ koers staat maar liefst 9,3% in de plus vandaag en komt uit op $0,25. CHZ staat zelfs 25% in de plus ten opzichte van een week geleden terwijl de rest van de top 100 rood kleurt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie