Roy van Krieken Roy van Krieken
09/06/2022 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2022 16:15

Crypto miljardair: ‘Twee derde van alle crypto hedgefondsen gaat failliet’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto miljardair: ‘Twee derde van alle crypto hedgefondsen gaat failliet’

Foto: g0d4ather/Shutterstock

Mike Novogratz, crypto miljardair en CEO van Galaxy Digital, heeft zich onlangs uitgelaten over de huidige staat van de crypto markt. Volgens hem zal de aanhoudende neerwaartse prijsdruk er voor zorgen dat een meerderheid van alle bestaande crypto hedgefondsen ten onder gaan.

Bitcoin beleggers kopen $1,7 miljard aan BTC tijdens dip
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto hedgefondsen in de ‘bearmarkt’

De crypto markt verkeert op dit moment in een benarde positie. Sinds de all-time high van bitcoin (BTC) staat de koers op dit moment met meer dan 50% onder water en altcoins doen het niet bepaald beter. Ook de nabije toekomst staat in het teken van grote onzekerheid.

Mike Novogratz gelooft daarom dat crypto hedgefondsen de pijn als geen ander zullen gaan voelen. Volgens hem is het zelf aannemelijk dat een meerderheid van de crypto hedgefondsen in de komende periode ten onder zal gaan, dat gaf hij aan tijdens een conferentie in New York.

“Het volume zal dalen, hedgefondsen zullen moeten herstructureren. Er zijn letterlijk 1.900 crypto hedgefondsen. Mijn gok is dat tweederde failliet zal gaan.”

Volgens Novogratz kan de voortdurende prijsdaling van cryptocurrencies in de afgelopen zes maanden worden toegeschreven aan de reactie van de markt op de terugtrekking van de stimuleringsmaatregelen door de Amerikaanse centrale bank, ofwel Federal Reserve (FED).

Crypto koersen in 2022

Ondanks dat het er op dit moment allemaal niet erg rooskleurig uitziet, blijft Novogratz positief over de toekomst. Volgens hem spelen er op de achtergrond enorm belangrijke zaken die zullen bijdragen aan het succes van de crypto industrie op de midden- tot lange termijn. Vooral de ‘adoptiecyclus’ van crypto technologie is voor Novogratz een reden om in crypto te blijven geloven.

“Maar gezien de adoptiecyclus die ik zie en gezien de manier waarop markten handelen en hoe ik nieuwe mensen zie die willen binnentreden, de innovatie die we zien in Web3 en in de metaverse ruimte, ben ik constructiever geworden dan ik was in het begin van het jaar. […] En dus zou het me niet verbazen als ik crypto tegen het einde van het jaar aanzienlijk hoger zie handelen.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie