Roy van Krieken Roy van Krieken
01/06/2024 08:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2024 08:33

Crypto Ontbijt: Biden keert zich tegen crypto & SEC beschuldigd

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Joe Biden deelt onbedoeld bitcoin meme

Foto: lev radin/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

Crypto Rewind: ethereum ETF’s dichtbij, inflatiecijfers en meer
Crypto Rewind: ethereum ETF’s dichtbij, inflatiecijfers en meer

Ethereum koers stabiel

President Joe Biden heeft vannacht een resolutie geblokkeerd middels een veto die de Securities and Exchange Commission (SEC) Staff Accounting Bulletin (SAB) No. 121 zou hebben herroepen.

Hij verklaarde dat hij maatregelen die de welvaart van consumenten en investeerders in gevaar brengen, niet zal ondersteunen. SAB 121 vereist namelijk dat instellingen die crypto-activa beheren, deze als verplichtingen op hun balans opnemen.

Ondanks dat zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat de richtlijn wilden herroepen, koos Biden ervoor de richtlijn te handhaven om de autoriteit van de SEC te beschermen. Dit besluit werd met kritiek ontvangen door de cryptogemeenschap, die vindt dat het innovatie belemmert en de industrie schaadt. Volgens Senator Cynthia Lummis is het een gemiste kans voor Biden om het juiste te doen.

Advertentie

Prijzenoorlog voor Ethereum ETF’s van start

Franklin Templeton, een Amerikaanse vermogensbeheerder heeft als eerste de fees bekendgemaakt voor zijn voorgestelde spot Ethereum ETF in een gewijzigde S-1-aanvraag. Volgens ETF-analist Eric Balchunas markeert dit het begin van de “fee war” voor spot Ethereum ETF’s. De vergoedingen bedragen 0,19% van de netto vermogenswaarde van het fonds per jaar. Dit tarief is hetzelfde als dat voor Franklin’s spot Bitcoin ETF. Andere aanvragers, zoals VanEck, Invesco en Galaxy, hebben hun vergoedingen nog niet bekendgemaakt.

Bij de komst van Bitcoin ETF’s ontstond er een soort strijd tussen vermogensbeheerders om de laagste fees te kunnen bieden. Het lijkt er volgens Balchunas op dat we bij Ethereum ETF’s iets vergelijkbaars gaan zien. De verwachting is dat de spot Ethereum ETF mogelijk eind juni wordt gelanceerd.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SEC wil crypto kapot maken volgens Coinbase

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase heeft in een recente indiening van documenten de SEC en haar voorzitter Gary Gensler beschuldigd van pogingen om de cryptosector heel bewust te ondermijnen. Coinbase beweert dat de SEC “inconsistente en onhoudbare” juridische claims gebruikt om de industrie te dwarsbomen. Deze beschuldigingen komen te midden van een lopende rechtszaak waarin de SEC Coinbase beschuldigt van ongeregistreerde verkoop van effecten. Het conflict benadrukt de bredere regelgevende uitdagingen en onzekerheden waarmee de cryptosector wordt geconfronteerd.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Toch geen dodelijk oordeel voor ethereum, markt houdt adem in
Dodelijk oordeel voor ethereum blijft uit, markt houdt adem in
Advertentie