Roy van Krieken Roy van Krieken
11/05/2024 08:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2024 08:24

Crypto Ontbijt: grote bank investeert in bitcoin ETF’s & meer

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Handelsfirma koopt meer dan $1 miljard aan Bitcoin-ETF’s

Foto: Alf Ribeiro/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Binance onder toezicht voor de komende 3 jaar

De internationale consultancy firma Forensic Risk Alliance (FRA) is door het Amerikaanse ministerie van Justitie aangesteld om de komende drie jaar toezicht te houden op de naleving van regelgeving door de cryptocurrency exchange Binance. Dit volgt op een schuldbekentenis door Binance in november 2023 voor witwassen van geld en andere federale aanklachten, waarbij de exchange een boete van $4,3 miljard moest betalen. Als onderdeel van de schikking zal FRA toegang krijgen tot interne documenten, locaties en medewerkers om de overheid op de hoogte te houden van de bedrijfsactiviteiten.

Er wordt verwacht dat het contract met FRA financieel zeer gunstig zal zijn, gezien het een continue stroom van factureerbare uren biedt. Naast Binance wordt ook verwacht dat het advocatenkantoor Sullivan & Cromwell een afzonderlijke vijfjarige toezichtsrol voor Binance zal krijgen namens het Financial Crimes Enforcement Network van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Dit alles volgt kort nadat de voormalige CEO van Binance, Changpeng “CZ” Zhao, veroordeeld werd tot vier maanden gevangenisstraf voor het niet handhaven van een effectief anti-witwasprogramma bij de exchange.

Advertentie

Mark Cuban bepleit regulering van ‘alle crypto’

De miljardair-investeerder Mark Cuban heeft gepleit voor het toekennen van volledige autoriteit aan de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) om “alle crypto” te reguleren in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2024 in de VS. Cuban riep het Amerikaanse Congres op om vóór de verkiezingen duidelijkheid te scheppen voor de crypto-industrie, wat volgens hem zou kunnen helpen om een nieuwe presidentiële termijn voor Joe Biden te verzekeren.

Hij stelde dat de crypto-industrie net als andere industrieën specifieke registratie-eisen zou moeten hebben. Cuban waarschuwde dat als Biden niet herkozen wordt, de SEC en haar voorzitter Gary Gensler, die bekend staan om hun strenge anti-crypto houding, hiervoor verantwoordelijk gehouden kunnen worden door crypto-kiezers. Hij benadrukte dat het een betere optie zou zijn om alle crypto-regulering onder de CFTC te brengen, gezien de invloed van crypto op jongere en onafhankelijke kiezers. Ondertussen gelooft Rostin Behnam, voorzitter van de CFTC, dat er binnen 6 tot 18 maanden een nieuwe golf van handhavingsacties binnen de crypto-industrie zal plaatsvinden.

Miljarden aan Bitcoin in Amerikaanse schatkist? Experts verdeeld
Miljarden aan Bitcoin in Amerikaanse schatkist? Experts verdeeld

Wells Fargo investeert in Bitcoin ETF’s

Wells Fargo, de op twee na grootste bank in de Verenigde Staten, heeft bekendgemaakt dat het heeft geïnvesteerd in spot Bitcoin ETF’s, waarmee het de toenemende interesse van traditionele financiële instellingen in bitcoin onderstreept. De Amerikaanse SEC keurde deze gereguleerde indexfondsen in januari goed, wat banken zoals Wells Fargo toestaat te investeren in de grootste cryptocurrency op de markt.

Dit markeert een belangrijke stap voor de bank in de bitcoin-markt, aangezien spot BTC ETF’s een gereguleerd investeringsvehikel bieden voor institutionele beleggers die blootstelling zoeken aan de prijsbewegingen van bitcoin zonder de munt direct te bezitten. Wells Fargo heeft posities in diverse Bitcoin ETF’s, waaronder de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en ProShares Bitcoin Strategy futures ETF. BNY Mellon, een andere grote en historische bank in de VS, heeft eveneens geïnvesteerd in bitcoin ETF’s beheerd door BlackRock en Grayscale.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie