Timo Bult Timo Bult
25/04/2024 08:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2024 07:48

Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF’s vallen tegen

Bitcoin-BTC Tether-USDT more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF's vallen tegen

Foto: rblfmr/Shutterstock

Terwijl jij lag te slapen stond het crypto nieuws natuurlijk niet stil. In het Crypto Ontbijt geven we je een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen nacht, met in deze editie tegenvallende bitcoin (BTC) beursfondsprestaties en een crashende hedera (HBAR) koers.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Teleurstellende dag voor Bitcoin spot ETF’s

Gisteren was een opvallend slechte dag voor Bitcoin spot exchange-traded funds (ETF’s), waaronder die van BlackRock. De totale netto-uitstroom uit 11 Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s bedroeg $120 miljoen, waarbij acht fondsen, inclusief BlackRocks IBIT, welgeteld 0 dollar in- of uit zag stromen.

Grayscale’s GBTC ging onverminderd door met leegstromen. Daar stroomde $130,42 miljoen weg, terwijl alleen de fondsen van Fidelity en Ark Invest een instroom zagen, gezamenlijk rond de $10 miljoen.

BlackRock kwam gisteren nog in het nieuws nadat het een zeldzame mijlpaal behaalde met zijn bitcoin ETF.

Het feit dat sommige fondsen gisteren 0 dollar binnen zagen komen hoeft niet per se slecht nieuws te zijn. Zo liet Rachael Lucas, crypto-analist bij BTC Markets, aan The Block weten: “Dagen zonder instroom zijn typisch en zijn geen indicatie dat het product aan het falen is.”

Advertentie

Nieuwe cryptowet VS mogelijk een probleem voor Tether (USDT)

In de Verenigde Staten is een nieuwe wet voorgesteld, de Lummis-Gillibrand Payment Stablecoin Act, die grote gevolgen kan hebben voor de markt van stablecoins. Deze wet zou Amerikaanse banken stimuleren om eigen stablecoins uit te geven die gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar. Dit zou een grote uitdaging kunnen vormen voor grote partijen zoals Tether die niet in de VS gevestigd zijn.

Wat daarnaast een belangrijk aspect is van de nieuwe wet is het voorstel om een limiet van $10 miljard in te stellen voor uitgifte door niet-bankbedrijven en een verbod op ongedekte algoritmische stablecoins, denk aan terra (LUNA). Senator Kirsten Gillibrand benadrukte het belang van dit wetsvoorstel voor het behoud van de dominantie van de Amerikaanse dollar en het bevorderen van innovatie op een verantwoorde manier.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hedera (HBAR) koers klapt na teleurstellende verklaring BlackRock

Het was een harde klap voor Hedera (HBAR) toen BlackRock duidelijk maakte geen commerciële banden te hebben met Hedera Hashgraph. Hiermee werden eerdere speculaties onderuit gehaald, speculaties die de HBAR koers gisteren tot wel 100 procent lieten stijgen.

Na het nieuws zakte HBAR flink in. Op het moment van schrijven staat de crypto koers ruim 30 procent in het rood. Deze prijsdaling volgde dus na de stijging gisteren door een misverstand over dat blockchainbedrijven aandelen van BlackRock’s ICS U.S. Treasury Fund op Hedera hadden getokeniseerd.

Alhoewel deze aandelen wel degelijk hebben getokeniseerd op Hedera, was dit niet een doelbewuste keuze van BlackRock zelf. Graham Rodford, CEO van Archax, legde op X uit dat het een eigen beslissing was om deze tokenisatie door te voeren, los van BlackRock. Desalniettemin was BlackRock er dus wel van op de hoogte.

De snelle stijging, maar ook snelle daling van hedera (HBAR) is duidelijk te zien op de grafiek van de afgelopen 7 dagen.
De snelle stijging, maar ook snelle daling van hedera (HBAR) is duidelijk te zien op de grafiek van de afgelopen 7 dagen.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie