Ivo Melchers Ivo Melchers
03/03/2024 10:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2024 16:29

Crypto Rewind: Bitcoin ETF records, Coinbase crash en meer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Rewind: Bitcoin ETF records, Coinbase crash en meer

Foto: oatawa/Shutterstock

Het was een bijzondere week voor bitcoin (BTC) en de gehele crypto-industrie. De prijs van bitcoin heeft een merkwaardige rally doorgemaakt, grotendeels gedreven door een uiterst succesvolle week voor bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). De nieuwe beursfondsen hebben record na record gebroken, met BlackRock in de absolute hoofdrol. De afgelopen week werd bovendien gekenmerkt door enorme volatiliteit, met een opmerkelijke rol voor crypto exchange Coinbase.

In dit overzicht zetten we de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen week op een rijtje.

Bitcoin ETF recordvolume

Het gecombineerde handelsvolume voor alle bitcoin spot ETF’s is de afgelopen week flink omhoog geschoten, tot verbluffende records.

Op woensdag werd een gigantische volumepiek van 7,69 miljard dollar bereikt. Hiermee werd het eerdere record van 4,77 miljard dollar, van de eerste handelsdag, verpletterd.

BlackRock’s fonds, IBIT, maakte zoals gewoonlijk de meeste indruk. BlackRock’s volume voor die dag kwam uit op 3,35 miljard dollar, maar liefst 43,5 procent van het totaal.

Ook een dag later werd het handelsvolume van de debuutdag nog overtroffen, met een totaal van 4,7 miljard dollar.

BlackRock de snelste ETF met $10 miljard

BlackRock heeft op vrijdag een bijzondere mijlpaal bereikt met zijn vorige maand op de markt gebrachte bitcoin ETF.

BlackRock heeft nu namelijk 10 miljard dollar aan bitcoins in beheer voor zijn fonds. Nog nooit eerder vestigde een ETF zich al na zeven handelsweken in de indrukwekkende ’10 miljard dollar club’.

Het totale bitcoin-bezit van ‘s werelds grootste vermogensbeheerder komt momenteel uit meer dan 164.000 bitcoins.

BlackRock’s bitcoin ETF heeft de afgelopen week meer dan 2 miljard dollar binnengehaald. Dit markeert de beste handelsweek sinds de lancering op 11 januari. Op woensdag stroomde een record van 612,1 miljoen dollar naar het fonds.

Bitcoin flashcrash na piek van $64.000

Gedurende de eerste drie dagen van de week steeg de bitcoin koers met zo’n 25 procent tot een absolute piek van nipt boven de 64.000 dollar, slechts 8 procent onder de all-time high van 69.000 dollar.

De Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase werd na deze prijsrally overspoeld door verkeer, en werd geconfronteerd met verschillende technische problemen.

Sommige gebruikers kregen te zien dat hun crypto-bezit geen waarde droeg, en sommigen waren voor een tijdje niet in staat crypto te kopen en/of te verkopen. In ongeveer 20 minuten tijd crashte de koers van BTC met 9 procent tot een dieptepunt van 58.500 dollar.

Al snel schoot de koers echter weer omhoog tot boven de 60.000 dollar, waar het de rest van de week stand heeft gehouden.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Heb jij nog geen SHIB of bitcoin, maar zie je de wereld van crypto wel zitten? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met crypto.

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie