Simon Bosch Simon Bosch
22/01/2023 19:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2023 19:30

Crypto Rewind week 3: Genesis vraagt faillissement aan, Bitvavo reageert

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: ANTON URICH/Shutterstock

De wereld van de cryptocurrencies blijft een vreemde, elke week gebeuren er wel onverwachte dingen. Afgelopen week was niet anders. Het is mogelijk dat we in een nieuwe bullmarkt terecht zijn gekomen, maar sommigen verwachten nóg een crash. Genesis was groot in het crypto nieuws omdat het dan toch faillissement heeft aangevraagd. Ondertussen is het failliete investeringsfonds Three Arrows Capital juist uit de dood herrezen.

PayPal gaat ‘groene’ bitcoin miners met speciale BTC belonen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bearmarkt of start van bullmarkt?

Of we een bearmarkt of een voortgang van de vorige bullmarkt zouden krijgen is lang bediscussieerd, en dat is nu niet anders. De bekende bitcoin-analist Plan B heeft een nieuw model onthuld dat de BTC-prijs boven de 100.000 dollar legt in 2025. Voor de volgende bullmarkt denkt hij dat de prijs tussen de 100.000 en 1 miljoen dollar zal komen te liggen.

Maar niet iedereen is zo positief. Zo denkt Kevin O’Leary dat ons nóg meer problemen te wachten staat. Hij denkt dat crypto exchanges hier opnieuw de spil in zullen zijn, en dan met name ongereguleerde exchanges. Zij kampen volgens hem met kapitaalvlucht.

Eind vorige week steeg bitcoin (BTC) samen met veel altcoins, vermoedelijk als gevolg van een grote short squeeze.

Verder denkt Michael Saylor dat instituten de komende jaren grootschalig bitcoin zullen kopen. Dat komt volgens hem doordat het Lightning Network dit mogelijk maakt en omdat er macro-economische verbeteringen aan zullen komen.

Advertentie

Genesis vraagt faillissement aan, Bitvavo reageert

Na FTX kreeg ook het enorme instituut Genesis financiële problemen. Dit bedrijf heeft eerder aangekondigd dat het geen faillissement plande, maar toch heeft het nu faillissement aangevraagd. Maandag zullen we meer details horen, dan vindt de eerste hoorzitting plaats. De problemen blijken te zijn begonnen toen Terra (LUNA) in mei naar nul is gegaan. Ook FTX heeft voor extra problemen gezorgd.

De problemen bij Genesis hebben er voor gezorgd dat veel partijen activa vast hebben zitten in het platform. Zodoende krijgt het Nederlandse Bitvavo nog 280 miljoen euro van het moederbedrijf van Genesis, Digital Currency Group (DCG). Lees hier een uitgebreid overzicht over hoe het er nu voorstaat en hoe we er zijn gekomen.

Aandelen van bitcoin miners dalen wegens angst voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Opvallend: Failliet crypto hedgefonds wil exchange lanceren

Misschien nog veel opvallender is dat de oprichters van het failliete hedgefonds Three Arrows Capital (ook wel 3AC) een nieuwe plannen hebben voor een cryptobedrijf. Dit bedrijf is failliet gegaan doordat het na de Terra-crash zijn schulden niet meer kon betalen – het kwam ongeveer 3,5 miljard dollar tekort.

Maar nu wil het bedrijf 25 miljoen dollar ophalen voor een samenwerking met de exchange CoinFlex. Het team wil een nieuw handelsplatform beginnen onder de naam ‘GTX’. “Want de G komt na de F,” verklaarde GTX in persinformatie.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie