Tim Kamp Tim Kamp
06/01/2024 21:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2024 20:09

Crypto topman lyrisch over bitcoin halving & spot ETF

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: unknown/Shutterstock

In een recent interview deelde Paolo Ardoino, de CEO van crypto gigant Tether, zijn positieve inzichten over zijn de aankomende bitcoin-halving en Bitcoin Spot Exchange-Traded Fund (ETF). Met zijn lovende woorden deelt hij de mening van een breed scala aan crypto investeerders.

Bitcoin winsten stuwen miljardenbedrijf Block naar opmerkelijke resultaten
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto gigant Tether naar de beurs?

Ardoino nam in oktober van het afgelopen jaar de positie van CEO over bij Tether. Op de vraag of de stablecoin-gigant nu wel naar de beurs gaat, antwoord hij conservatief: “Zoals ik eerder heb aangegeven, heeft Tether geen plannen om naar de beurs te gaan”, start de nieuwe CEO.

“Onze focus blijft liggen op onze missie, namelijk het bedienen van een diverse groep klanten wereldwijd, met name die in opkomende markten. We geloven dat onze inspanningen zich moeten concentreren op het leveren van waarde aan onze klanten in plaats van het nastreven van kortetermijnwinsten voor aandeelhouders”, weet Ardiono te melden.

Advertentie

‘2024: het jaar van Bitcoin’

Ardoino deelt ook zijn mening over misschien wel de twee meest besproken gebeurtenissen in de cryptowereld van het moment: de bitcoin-halving en de mogelijke goedkeuring van de eerste Bitcoin Spot ETF. Ook hier had hij veel lovende woorden voor: “In 2024 zal het aanstaande bitcoin-halvingsevenement naar verwachting de veerkracht van het netwerk vergroten en zijn positie als basis van het cryptocurrency-ecosysteem verder versterken.”

Zo is Ardoino ervan overtuigt dat de vierde halving van bitcoin (BTC) goed uit zal pakken wat de wereldwijde adoptie betreft. “Historische gegevens van eerdere halvingen tonen een consistente trend: elke halving heeft aanzienlijke stijgingen in de waarde van bitcoin teweeggebracht”, voegt hij toe.

De nieuwe Tether-CEO is optimistisch over de goedkeuring van een Bitcoin ETF door de Securities and Exchange Commission (SEC). “Ik geloof dat de vooruitzichten van de SEC om een spot Bitcoin ETF goed te keuren veelbelovend zijn. De toenemende interesse in bitcoin van institutionele investeerders, zoals blijkt uit de recente stijging in Tether-uitgifte, geeft aan dat de markt klaar is voor een dergelijke ontwikkeling.”

Volgens Ardiono kan een mogelijke goedkeuring van een Bitcoin ETF de institutionele adoptie verder bevorderen en “meer legitimiteit aan de cryptowereld brengen.”

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie