Timo Bult Timo Bult
29/11/2022 20:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/11/2022 20:30

Crypto vandaag: Bitcoiners blijven kopen, problemen bij BTC miners

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto vandaag: Bitcoiners blijven kopen, problemen bij BTC miners

Foto: REDPIXEL.PL/Shutterstock

Er is vandaag, 29 november, weer een hoop gebeurd in het crypto nieuws. In dit artikel zetten we het interessantste en grootste nieuws voor je op een rij. Ondanks dat de bitcoin (BTC) koers nog altijd stabiel is, zijn er een aantal situaties waarmee je rekening moet houden, waaronder de situatie in China.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin prijs van vandaag

Te beginnen met de bitcoin prijs. Vanochtend was in de dagelijkse update te lezen dat deze rond de $16.500 op Binance en €15.900 op Bitvavo handelde. Vandaag is er weinig veranderd gedurende de dag.

Bitcoin lijkt vooralsnog niet door de $16.500 heen te kunnen met een kleine daling vandaag tot gevolg. Dat de verkoopdruk toe kan nemen bleek tevens uit de koersupdate van vanochtend; de Hash Ribbon indicator bevestigt namelijk dat miners in een capitulatiefase zijn beland. De hashrate daalt en de stroom van de miners naar cryptobeurzen groeit.

Advertentie

Situatie in China cruciaal voor bitcoin

De situatie in de wereld was al wankel door COVID-19 en de Russische oorlog in Oekraïne. Nu lijken er ook in China problemen te ontstaan. Volgens Jim Wyckoff kan de onrust in het land doorstralen naar de wereldwijde markten, en dus ook crypto.

Volgens hem kan het een slecht teken zijn dat bitcoin juist niet is gestegen gedurende het afgelopen weekend. Bitcoin zou namelijk voor velen een veilige haven moeten zijn, maar bleek dit niet te zijn voor de Chinezen. Volgens Wyckoff hebben de bears daarom het voordeel voor de korte termijn met mogelijke verdere dalingen voor de boeg.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin investeerders niet bang

Is er dan geen enkel goed bitcoin nieuws te melden? Gelukkig wel; ondanks het instorten van FTX kochten alsnog veel investeerders bitcoin. Dat blijkt uit data van blockchain-analysebedrijf Glassnode. Sinds FTX ten onder ging voegden zogenoemde ‘shrimps,’ dat zijn wallets met minder dan 1 BTC, 96.200 bitcoins toe. Deze groep wallets bezit hiermee nu 6,3% van de totale hoeveelheid bitcoins in omloop.

Ook de ‘crabs,’ wallets met 1 tot 10 BTC, sloegen aggressief in. Niet alles stroomt overigens voort uit bitcoin aankopen. Het is aannemelijk dat een grote groep investeerders hun crypto liever van exchanges halen en naar hun eigen wallet sturen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie