Roy van Krieken Roy van Krieken
29/11/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/11/2022 20:04

Onrust in China kan bitcoin prijs onder $16.000 drukken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Onrust in China kan bitcoin prijs onder $16.000 drukken

Foto: Thomas Yau/Shutterstock

Het lijkt erop dat de bitcoin (BTC) koers enigszins is gestabiliseerd boven de $16.000, maar wellicht dat onrust aan de andere kant van de wereld roet in het eten kan gaan gooien. Er heerst veel onrust in China en dit zorgt voor angst in de markten. Volgens een analist van Kitco News zou deze onrust kunnen betekenen dat BTC tot ver onder de $16.000 kan gaan zakken.

Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers

Jim Wyckoff van Kitco News maakt zich zorgen over de situatie in China en het effect die deze onrust op de markten kan gaan hebben. Hij stelt dat het scenario waarin bitcoin terug tot onder de $16.000 kan geraken aardig realistisch is:

“Terwijl de BTC-bulls de prijzen hebben gestabiliseerd sinds ze vorige week een tweejarig dieptepunt bereikten, zijn de stieren teleurgesteld dat de BTC prijs geen safe-haven vraag hebben gezien tijdens de onrust in China in het weekend. De BTC bears hebben een algemeen technisch voordeel op korte termijn. De recente zijwaartse prijsactie is echter zeer licht in het voordeel van de bulls.”

In China heersen er momenteel grote sociale spanningen vanwege het COVID-19 beleid van de overheid aldaar. Dit kan grote gevolgen hebben voor de economie van China, wat vervolgens ook weer kan overslaan naar Westerse landen.

De naweeën van FTX

Dit in combinatie met de recente ondergang van FTX, waarvan onopgemerkte gevolgen zeer waarschijnlijk nog zullen opduiken, zorgt ervoor dat de macro-economische situatie er voor de bitcoin prijs niet erg positief uitziet. Wil dat zeggen dat we gegarandeerd verder zullen zakken? Allerminst. Het is evengoed mogelijk dat de bulls de touwtjes in handen nemen en BTC op zijn minst het $16.000-niveau kan behouden.

Toch is het een feit dat onrust in China extra olie op het vuur gooit in een toch al angstige markt en zodoende geven analisten aan dat zij verdere dalingen zeker niet kunnen uitsluiten. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie