Timo Bult Timo Bult
14/03/2020 08:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2020 08:15

Crypto whale: Bitcoin halving pump is een sprookje, maar één ding kan de markt doen keren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto whale: Bitcoin halving pump is een sprookje, maar één ding kan de markt doen keren

Een cryptocurrency whale die in december en januari $20 miljoen winst boekte op cryptocurrency exchange Bitfinex gaf zijn mening over de recente crash van de koers van bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt. 

De whale, die zichzelf Joe007 noemt, geeft aan dat hij denkt dat ‘fantoomgeld’ ervoor heeft gezorgd dat we in februari de $10.000 zagen en dat de koers van bitcoin (BTC) pas haar laatste low zal raken wanneer de “echte vraag” voor de moeder aller cryptocurrencies zich zal voordoen. Joe007 zegt zelf daarvoor de marktkapitalisatie van stablecoin tether (USDT) in de gaten te houden om te zien of er nieuw geld de markt in stroomt. 

Over de hype omtrent de aankomende halving, die er voor zal zorgen dat de beloning voor Bitcoin miners zal worden gehalveerd, heeft Joe ook een mening. Zo zegt hij dat het een sprookje is dat we onszelf vertellen.

Wist je dat niet? Het is alleen manipulatie als de koers omlaag gaat!

Wanneer de koers omhoog wordt gedreven met 0 volume terwijl je ‘magische halving’-sprookjes wordt verteld, is het geen poging om FOMO aan te wakkeren en particuliere beleggers te lokken. Nee, nee, nee! Het is organische groei en S2F [stock-to-flow model] is zeer wetenschappelijk onderbouwd.

Ondanks zijn kritiek op de markt geeft Joe aan op de lange termijn alsnog bullish te zijn op Bitcoin en dat hij klaar is om te kopen wanneer zijn mede-traders stoppen met “rond te rennen in de paniek” .

Gisteren deelde Michiel zijn visie op de huidige situatie van Bitcoin. Waar staan we nu te midden van de onrust omtrent het coronavirus? Lees het in in zijn meest recente column!
Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie