Erik Juffermans Erik Juffermans
27/04/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/04/2023 18:00

“Crypto winter is voorbij” – Amerikaanse investeringsbank

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
“Crypto winter is voorbij” - Amerikaanse investeringsbank

Foto: Volodymyr_Shtun/Shutterstock

Met de komst van de lente is ook afscheid genomen van de metaforische crypto winter, aldus de investeringsbank H.C. Wainwright uit New York. Analisten van de bank hebben officieel een einde van de crypto winter aangekondigd. Daarnaast geloven ze dat het aandeel van Coinbase (COIN) perfect is gepositioneerd om te profiteren van de aankomende bullrun.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Mooi vooruitzicht voor BTC en COIN

De totale waarde van de crypto markt steeg sinds het begin van 2023 al met ruim 50 procent. De bitcoin (BTC) koers nam het voortouw en steeg met 65 procent. In een bericht aan investeerders op 26 april deelde de investeringsbank H.C. Wainwright mee dat bitcoin waarschijnlijk aan de nieuwe bullmarkt cyclus is begonnen.

“Markten zijn waarschijnlijk begonnen aan de nieuwe bullmarkt cyclus van BTC. Historisch gezien resulteert dit in een significante groei van de crypto marktkapitalisatie, groeiende adoptie van consumenten en instituties en hoger crypto handelsvolumes”

Aldus het bericht van de bank. Daarnaast geloven de analisten van H.C. Wainwright dat het aandeel van de Amerikaanse crypto exchange Coinbase (COIN) ideaal is gepositioneerd voor de volgende crypto bullmarkt. Aangezien Coinbase de grootste beursgenoteerde crypto exchange is, zal het marktaandeel van Coinbase hoogstwaarschijnlijk toenemen in het restant van 2023.

Het koersdoel van COIN is volgens de bank 75 dollar per aandeel; 40 procent hoger dan de huidige waarde van 53 dollar. Met maar liefst 110 miljoen geverifieerde gebruikers in 100 landen en ruim 8 miljoen actieve gebruikers is de activiteit van het platform “robuust”, vindt de bank. Ook de grote hoeveelheid institutionele investeerders in Coinbase is een positieve indicator, meent H.C. Wainwright.

De bitcoin halving komt eraan!

Niet alleen de analisten van de investeringsbank uit New York zijn optimistisch over de stand van zaken in crypto land. Crypto veteraan Phillip Swift gaf ook aan dat de bearmarkt ten einde is gekomen. Echter sluit hij een daling naar het niveau rond de 20 duizend dollar niet uit voordat de bullrun echt start. Swift verwacht dat in het restant van 2023 de koers van BTC op gang zal komen omdat de bitcoin halving steeds dichterbij komt. Historisch gezien gaat de halving samen met een koersstijging.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie