Timo Bult Timo Bult
20/01/2020 07:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:43

Cryptomarkt daalt meer dan $13 miljard in waarde na duikvlucht bitcoin (BTC) koers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Cryptomarkt daalt meer dan $13 miljard in waarde na duikvlucht bitcoin (BTC) koers

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Na de doorbraak van de $9.000 kon bitcoin (BTC) de volgende belangrijke weerstandszone testen; de 200-dagen Moving Average (MA). Dit bleek een brug te ver te zijn gezien enorme duikvlucht die BTC niet lang daarna maakte. Ook de altcoins lijken weer meegetrokken te worden door bitcoin.
Zo staat ethereum (ETH) bijna 6% in de min waarmee de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie terugzakt naar $165,70, aldus CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) zakte de afgelopen 24 uur 6,1% in waarde en is nu $0,2325 waard.
Opvallend is dat bitcoin SV (BSV) juist 1% in de plus staat en nu $267,30 waard is. Daarmee lijkt de strijd om plek 4 met bitcoin cash (BCH) nog niet te zijn gestreden. Daarnaast staat ook stellar (XLM) in de plus. De nummer 10 kon 3,3% stijgen en is nu $0,0637 waard.
De enorme dump op de cryptomarkt wordt weerspiegeld door de totale marktkapitalisatie, die verloor binnen enkele uren tijd meer dan $13 miljard in waarde. De totale marktkapitalisatie is op dit moment $237,4 miljard. De bitcoin dominantie blijft nagenoeg gelijk en is nu 66,4%.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Gisteren kon BTC door de $9.000 breken wat hier en daar voor enige euforie zorgde. Die euforie was helaas maar van korte duur. De koers kon de 200-dagen MA, die vlak boven de $9.000 staat, namelijk niet doorbreken. Een vrij heftige correctie volgde.
De duikvlucht bracht de bitcoin koers van een high van $9.195 naar een low van $8.465. BTC kon wel weer iets herstellen vanaf de low en handelt nu al een tijdje rondom de $8.600. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.659 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Verdere dalingen blijven volgens Crypto Insider Michiel nog steeds mogelijk. Hij noemt in zijn vanochtend verschenen bitcoin koersvideo de $8.350- en $8.160-zones als belangrijke supports. Echter is de 50-weken MA bij $7.975 zijn belangrijkste target.
Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube
Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180


Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie