Cryptomarkt groeit met $10 miljard; EOS stijgt met 16%, Bitcoin-prijs op $7.650

De markt voor cryptocurrency is in de afgelopen 24 uur met ongeveer $10 miljard toegenomen, terwijl grote cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ripple, EOS, Stellar en Tron winsten van tussen de 2% en 16% boekten. EOS was vandaag de sterkste speler en registreerde een winst van 16,24%, na de lancering van haar mainnet.

cryptomarkt_groeit_met_10_miljard_dollar_EOS_stijgt_16_procent_bitcoin_op_7650_dollar

Geen grote bewegingen in de afgelopen week

Hoewel het lijkt alsof de markt zich heeft hersteld met grote marges en Bitcoin (BTC) is hersteld van haar vorige dip, is BTC de afgelopen zeven dagen in dezelfde regio gebleven. Vorige week op 27 mei, precies zeven dagen geleden, was de prijs van BTC $7.560. Vanaf 2 juni blijft de prijs van BTC net boven $7.600, minder dan 1% hoger dan haar positie op 27 mei.

Op 27 mei voorspelden analisten een neerwaarts traject voor BTC en een mogelijke daling onder de $7.000. BTC zakte terug naar $7.040, maar herstelde zich redelijk snel terug naar $7.500, nadat bulls weigerden om Bitcoin onder het belangrijke support level van $7.000 uit te laten komen, wat BTC zelfs tot het hogere eind in de $5000-regio had kunnen leiden.

De dalende trend van 6 mei tot 2 juni, die twee corrigerende rally’s op 11 en 21 mei besloeg, toont aan dat BTC de potentie heeft om het momentum te hervinden op haar huidige niveau, waarbij $7.040 als bodem wordt vastgesteld.

BTC herhaalde echter ook de top die werd gevormd van 15 tot 20 mei maar BTC uiteindelijk deed dalen van $8.500 naar $7.040.

Om ervoor te zorgen dat BTC in de komende dagen aan een korte tot middellange rally, vergelijkbaar met de corrigerende rally op 11 april waarbij BTC binnen een uur van $6.950 naar $8.000 steeg, kan beginnen zou BTC een aanzienlijke stijging in het volume moeten ervaren, waarbij het in de komende 24 tot 48 uur $8.000 zou moeten bereiken. Als BTC er niet in slaagt het momentum op het huidige niveau te houden, zou het terug kunnen vallen in de $6000-regio en moet rekening gehouden worden met een terugval in de $5000-regio, zoals crypto-onderzoeker Willy Woo eerder had laten doorschemeren. Op 25 mei zei hij het volgende:

Kortom, m’n beste gok is langzaam uit te bloeden tot $6.800, dan een diepere val naar $5.700 en dan een nivellering uit het dieptepunt, en dan een kalme periode. Dit is weloverwogen schatting op basis van het volume-profiel en fundamentele gegevens die de bewegingssnelheid bepalen.

Prestaties van tokens

Tokens als Ontology, ICON, WanChain, Theta en anderen vertoonden de afgelopen paar dagen een sterke stijging van het volume en de prijs, dankzij het korte termijn-herstel van BTC. Omdat tokens de neiging hebben om te dalen en te stijgen met grotere marges in vergelijking met BTC, bieden tokens meestal handelsmogelijkheden met een hoog risico en rendement.

EOS heeft een prijsstijging van 16% laten zien, nadat traders en beleggers anticipeerden op de lancering van het EOS post-mainnet. Sommige analisten en traders hebben beweerd dat de prestaties van EOS niet organisch zijn en de prijs van EOS in de komende dagen waarschijnlijk weer in waarde zal dalen.

Andere tokens zoals Tron hebben ook een waardevermeerdering meegemaakt vanwege hun mainnet-lanceringen, maar vrij vaak is een prijspiek die geïnitieerd wordt door een bepaalde gebeurtenis of een enkele factor, kwetsbaar voor een correctie op de korte termijn.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€24.600,30 Kopen
1
Litebit
€24.817,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
€24.843,00 Kopen
3
SATOS
€25.025,00 Kopen
Meer nieuws

Ripple (XRP) had een topjaar in 2020 en tekende 15 nieuwe klanten na de SEC aanklacht, aldus CEO

Ripple werd eind vorig jaar aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf wordt beschuldigd van de illegale verkoop van $1,3...

Bitcoin en alle huidige crypto zijn niet duurzaam en zullen geen fiat vervangen, zegt president Bank of England

Andrew Bailey, president van de Bank of England (BoE), de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk, zegt dat alle cryptocurrencies momenteel op de markt,...

Harvard en Yale universiteiten investeren al meer dan een jaar in bitcoin (BTC) volgens deze bron

Naar verluidt gebruiken een aantal van de grootste universiteiten van de VS hun zogeheten endowment funds, of donatiefondsen, al meer dan een jaar om...

Rothschild Investment Corporation koopt nog meer bitcoin (BTC) via fonds van Grayscale

Rothschild Investment Corporation, een makelaarsbedrijf uit Chicago, investeerde eind vorig jaar weer groots in bitcoin (BTC). De beursvennootschap kocht 5.954 aandelen van de Grayscale Bitcoin...

Russische ambtenaren mogen vanaf 1 april 2021 geen crypto als bitcoin of ethereum meer bezitten

De regelgeving omtrent cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) neemt weer een vreemde wending in Rusland. Vorige maand was nog op Crypto Insiders te...

Meerderheid van de cardano (ADA) wallets staket al zijn ADA, netwerk toont gezonde signalen

Een meerderheid van alle Cardano (ADA) wallets heeft al zijn ADA vastgezet om te staken, dat blijkt uit recente data gepubliceerd op Twitter. Uit die...