Rico Engelbarts
19/05/2018 21:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 08:55

Cryptomarkt herstelt zich na slechte week; Ether wint 5%, Aelf stijgt met 17%

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
crypto_markt_herstelt_zich_na_slechte_week

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De markt voor cryptocurrency is de afgelopen 24 uur gestegen met ongeveer $17 miljard, van $365 miljard tot $382 miljard. Grote cryptocurrencies waaronder Bitcoin, Ether en EOS stegen tussen de 3% en 7%, waardoor de totale marktwaarde voor cryptocurrencies weer in de buurt van de $400 miljard komt.
Ethereum en tokens
Ether, de native cryptocurrency van het Ethereum blockchain-netwerk, was de best presterende cryptocurrency onder de belangrijkste digitale assets als Bitcoin, EOS en Cardano. De prijs van Ether herstelde zich tot $713; een stijging van meer dan 5%.
Het dagelijkse handelsvolume van Ether begint in de buurt te komen van de eerdere niveaus in januari en februari; de periode waarin de prijs en het volume van Ether een recordhoogte bereikten. Het groeiende volume van Ether heeft de wereldwijd toenemende vraag van beleggers naar cryptocurrencies aangetoond, zeker in landen als Japan en Zuid-Korea.
Volgens CryptoCompare, een leverancier van crypto-markt data, is het dagelijkse handelsvolume van Bitcoin en andere cryptocurrencies in Japan en Zuid-Korea aanzienlijk gedaald tussen 15 en 18 mei, met bijna 30%.
Sommige experts, waaronder Bithumb- en UPbit-managers, verklaarden eerder dat het onpraktische beleid van de Zuid-Koreaanse regering ertoe leidde dat de volumes van de beurzen daalden, maar het blijft onduidelijk waarom het volume van de Japanse exchanges plotseling daalde binnen drie dagen. Het is mogelijk dat geruchten rondom bitFlyer ervoor zorgden dat de markt tijdelijk het vertrouwen verloor, omdat de Japanse markt gestaag begon te herstellen nadat leidinggevenden van bitflyer geruchten van potentiële hackaanvallen hadden weerlegd.
Zoals te zien is in onderstaand grafiek, is de waarde van Bitcoin voortdurend afgenomen nadat het eerder deze maand bijna de $10.000 had bereikt. Nadat het de $9.900 aantikte zakte de prijs van Bitcoin onder de $7.900 en nam het volume van de wereldwijde markt af.
bitcoin_herstelt_na_zware_week
Anders dan Bitcoin, was het dagelijkse handelsvolume van Ether relatief stabiel en in vergelijking met het volume in januari, toen de totale waarde van de cryptomarkt nog rond de  $500 miljard lag, is het volume van Ether niet drastisch gedaald. Als zodanig is het op de korte termijn zeer waarschijnlijk dat de Ether de meeste cryptocurrencies in de markt zal overtreffen.
Beleggers in de cryptomarkt herverdelen hun fondsen vaak van grote cryptocurrencies naar tokens en kleinschalige cryptocurrencies, zodra ze vertrouwen krijgen in de korte termijn toekomst van de markt.
In de afgelopen 24 uur namen tokens als 0x (ZRX), Aelf (ELF) en Polychain (POLY) tussen de 10% en 20% toe, wat de verbetering van de marktomstandigheden betekende en het vertrouwen van beleggers in de wereldwijde markt voor cryptocurrency versterkte. Met uitzondering van enkele tokens zoals DigixDAO, Binance Coin, en Storm presteerde het merendeel van de tokens in de afgelopen 24 uur beter dan Bitcoin en won daarmee meer dan 5% in waarde.
Consensus droeg niet echt bij
Eerder vandaag stelde Tom Lee, analist bij Fundstrat, dat de cryptomarkt niet profiteerde van het Consensus 2018 evenement, wat Fundstrat eerder beschreef als een potentiële katalysator die ertoe kon leiden dat de cryptomarkt zich zou herstellen.
 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie